Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

S kradeným kolem daleko nedojel

JABLONECKO - Pachateli byl v patách nejen majitel jízdního kola a náhodní kolemjdoucí, ale okamžitě i dvě policejní hlídky. 

V pondělí 30. července 2018, krátce před půl desátou hodinou večer, přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení o krádeži jízdního kola v obci Smržovka na Jablonecku. Na místo okamžitě vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Smržovka a také amokovou hlídku z Jablonce nad Nisou. Cestou se hlídka spojila s oznamovatelem, který již sám pronásledoval muže, ujíždějícího na jeho jízdníme kole značky Merida, bílo - černé barvy, v hodnotě bezmála 6 tisíc korun.

Kolem deváté hodiny večer se vydal oznamovatel do prodejny s občerstvením, přičemž si své jízdní kolo opřel poblíž vstupních dveří o zeď. Kolo však zůstalo nezajištěné, ale po celou dobu na něj majitel viděl. Uvnitř občestvení si objednal jídlo a ve chvíli, kdy čekal, až bude obsloužen, všiml si, že se kolem jeho kola motá nějaký mladík. Následně mladík kolo popadl a začal na něm ujíždět směrem na Tanvald. Majitel kola vyběhl ven a ještě za mladíkem volal. Následně se vydal za ním. Postupně se k němu přidali i náhodní kolemjdoucí a zloděje na kole společně pronásledovali až do ulice V Lískách. Do této ulice v zápětí přijely i policejní hlídky. Mladík se ukrýval ve vyšším travnatém porostu. Policisté místo prohledali a muže vypátrali. Náslendě jej zadrželi a zajistili i odcizené kolo. To bylo nepoškozené zpět předáno jeho majiteli.  Zbytek večera tak 27letý mladík, pocházející z Jablonecka, strávil v policejní cele. Ještě před tím u něj policisté provedli orientační test na drogy testem DrugWipe, který byl pozitivní na látku pervitin. Mladík se policistům sám přiznal, že je pravidelným uživatelem drog.

Ke krádeži se 27letý muž policistům doznal. V ten večer byl v blízké herně, kde prohrál částku 4 tisíce korun a když vyšel z herny, všiml si volně opřeného kola. Měl chvilkový zkrat a kolo jej zlákalo natolik, že na něj sedl a ujížděl směrem k vlakovému nádraží. Daleko však s odcizeným kolem nedojel a u kolejí se ukryl do stráně.

Následující den mu policisté z obvodního oddělení Smržovka sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "krádež", za který jej může nyní soud poslat až na dva roky do vězení.


1. 8. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem