Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S krádežemi nepřestal

TEPLICE - Kradl, i když byl v podmínce; Nepříjemné probuzení a další zprávy.  

S krádežemi nepřestal
     Až tříleté vězení hrozí v krajním případě 38letému recidivistovi, který i přesto, že je v podmínce, nepřestává krást. V posledních 14 dnech byl už třikrát přistižen při krádežích zboží v obchodech, poprvé odcizil sedm čokolád, ve druhém případě si schoval pod tričko dvě slaniny a naposledy opět dostal chuť na sladké.
     I přes malou škodu, kterou krádežemi způsobil, muselo být jeho jednání s ohledem na trestní minulost kvalifikováno jako trestný čin a muž bude ve lhůtě 48 hodin eskortován před soudce, který rozhodne o druhu a výši trestu.
 
Nepříjemné probuzení
     Nepříjemné probuzení čekalo majitelku rekreačního objektu poblíž Moldavy. V ranních hodinách zaslechla hlasy, a když se šla podívat, odkud vycházejí, potkala se v chatě s cizím mladíkem, který ji přišel vykrást. Zloděj, který zřejmě předpokládal, že uvnitř nikdo není, se naštěstí lekl a dal se na útěk, stejně jako jeho komplicové, kteří čekali venku.
     Žena pak zjistila, že se zloděj do chaty vloupal sklepním oknem, uvnitř však nestačil nic odcizit. Policisté případ kvalifikovali jako přečiny porušování domovní svobody a krádeže ve stadiu pokusu, za které hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Vykradené auto
     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do vozidla zaparkovaného v objektu autobazaru. Zloděj rozbil sklo u předních dveří a z kabiny si odnesl navigaci v hodnotě osmi tisíc korun, další čtyři tisíce bude stát podle oznamovatele uvedení auta do původního stavu. V případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
Vloupání do ubytovny
     Policisté pátrají po neznámém zloději, který kradl na bílinské ubytovně. Pachatel vyrazil zabouchnuté dveře do jednoho z pokojů a odnesl si televizor, počítač, vrtačku a další věci celkem za více jak 16 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 14. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem