Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S krádežemi začali brzy

TEPLICE - Svetry ukradli nezletilí; Podvod jí neprošel... 

S krádežemi začali brzy
     Policisté se při vyšetřování trestné činnosti setkávají se zloději různých věkových skupin. O víkendu skončili na služebně dva chlapci, kterým je teprve 11 a 12 let. V teplickém obchodu s oděvy si na prodejní ploše vzali dva svetry, ve zkušebních kabinkách si je oblékli na sebe, a aniž by zboží v hodnotě 800 korun zaplatili, prošli pokladní zónou. Pozorní pracovníci ostrahy však nezletilé zlodějíčky chytili a přivolali policisty. Ti věc kvalifikovali jako přestupek proti majetku a oba malé lapky předali zákonným zástupcům.
 
Podvod jí neprošel
     O 14 tisíc korun se neoprávněně obohatila žena, která pracovala v jedné z teplických heren. V červnu letošního roku ve čtyřech případech upravila v předávacím sešitu stavy výherních hracích automatů a rozdíl si ponechala pro vlastní potřebu. Dnes jí policisté předali sdělení podezření z přečinu podvodu, za který jí hrozí až dvouleté vězení.
 
Zloděj šel po mědi
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Hrobu vloupal do neobydleného domu. Zloděj vnikl do rekonstruovaného domu, ze kterého si odnesl měděné rozvody ústředního topení a regulační ventily. Poškozenému způsobil celkovou škodu ve výši 50 tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli stíhání pro přečin krádeže, za který může jít až na pět let za mříže.
 
Krádež kol
     Dvě jízdní kola v hodnotě 20 tisíc korun odcizil neznámý pachatel v Teplicích. Pachatel se vloupal do sušárny v činžovním domě a odcizil pánské a dámské kolo. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K dopravní nehodě došlo dne 8. listopadu 2012 kolem 19:00 hodin v Bystřanech, ul. Na Hradčanech. Nezjištěný řidič nákladního vozidla poškodil při couvání rozvodnou skříň a z místa odjel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 9. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem