Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S lupem ujeli

MOST - Hlídka je s lupem záhy vypátrala; Vandalové poškodili auta, zastávky i popelnice. 

Pobertové se činili, poškodili auta, popelnice a zastávky
V Mostě a v Litvínově neznámí vandalové poškodili cizí majetek. Na Náměstí míru kdosi na parkovišti za poštou poškodil lak vozidla u zaparkovaného vozidla značky Opel. Motorista vyčíslil zatím škodu na částku 20 tisíc korun. Poškozený vůz našel i motorista z Mostu. V ulici Slovanská někdo poničil karosérii VW, kterou promáčkl a zanechal škodu za 10 000 korun. Neznámý pachatel na zastávce MHD u nákupního centra Máj a u nádraží v Litvínově poškrábal skleněné výplně. Město Litvínov odhadlo škodu na částku dvacet tisíc korun. Neznámý žhář v Souši zapálil obsah dvou plastových popelnic. Požár poškodil i oplocení u domu a psí boudu. Poškozenému vznikla škoda ve výši 12 tisíc korun. Všechny případy policie šetří pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Hlídka zadržela osádku i s lupem
Litvínovští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství 20letému muži z Mostu a 26letému Litvínovanu. Mladší z dvojice měl v jedné litvínovské prodejně odcizit pět kusů péřových bund, které vzal ze stojanu a poté z prodejny odešel bez zaplacení, před prodejnou nasedl do přistaveného nastartovaného vozidla a z místa krádeže s komplicem ujel. Hlídka litvínovských policistů jejich vozidlo záhy vypátrala. Lup v hodnotě 6 490 korun zajistila a vrátila zpět prodejně. Dvacetiletý muž má mít na svědomí i krádež cukrovinek, když v jednom litvínovském supermarketu si měl do batohu ukrýt 50 kusů čokolád za 1 600 korun. Při ochodu byl zadržen pracovníky ostrahy. Oba muži už v minulosti kradli a byli za to odsouzeni. Za krádež jim nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Mladý řidič měl pozitivní test na drogy
Policisté dnes krátce před 02. hodinou zastavili v ulici Lipová v Mostě řidiče osobního vozidla tovární značky Seat. Řidič jevil známky užití návykové látky, a proto hlídka přistoupila nejprve k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla negativní. Pozitivně vyšel test na drogy, který ukázal na látku amfetamin, metamfetamin. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Následně si 20letý Mostečan na oddělení policie převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. prosince 2018

vytisknout  e-mailem