Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S majitelem pachatel nepočítal

CHOMUTOV - Ve firmě neplatili za elektřinu, Na co přišel, sebral.... 

S majitelem pachatel nepočítal
Na parkovišti v ulici Karolíny Světlé si mladík vyhlédl zaparkované vozidlo Fiat Uno a vnikl dovnitř. Jelikož se na místě objevil majitel auta, stačil odcizit pouze parkovací kartu a z místa utekl. Bezprostředně po činu ho však policisté zadrželi. Muži zákona zjistili, že zlodějem je teprve 16letý Chomutovák. Odcizenou karu policistům vydal, ke škodě na vozidle nedošlo. Vyšetřování krádeže pokračuje.
 
Ve firmě neplatili za elektřinu
Pracovníci rozvodných závodů zjistili, že provozovatelé stavební firmy v Klášterci nad Ohří neplatí za odebranou elektrickou energii. Neoprávněným odběrem způsobili, za téměř rok, škodu ve výši 86 tisíc korun. 46letý majitel je podezřelý z krádeže.
 
Na co přišel, sebral
Minulý měsíc se kdosi vloupal do rodinného domu v Křímově. Když majitel po několika dnech přijel, našel poškozené okno. Uvnitř byl značný nepořádek, jelikož zloděj všechny věci prohledal. Nakonec muž zjistil, že zmizel měděný kabel, komínový vývod, laminátová podlaha, ruční nářadí, plechovky s barvami, kuchyňské nádobí, kompletní výbava na hokej, zimní oblečení, elektronika, sběratelské figurky, vodovodní baterie, elektrické varhany i dětské hračky. Celková škoda se vyšplhala na téměř 90 tisíc korun. Za uvedenou krádež bude potrestán 24letý Chomutovák. Při výslechu se k vloupání přiznal a převzal si obvinění z trestného činu krádeže. Některé z odcizených věcí pachatel policistům vydal, budou předány majiteli.
 
Ve chvilce přišel o auto
Chvilková nepozornost stála muže ze Spořic 100 tisíc korun. Na ulici před domem ponechal svůj osobní automobil otevřený a nastartovaný a od auta odešel. Při výpovědi uvedl, že se během chviličky vrátil, vozidlo však bylo pryč. Po vozidle i neznámém pachateli bylo ihned vyhlášeno pátrání, do současné doby vozidlo vypátráno nebylo.
 
Poškodil dvoje dveře
Se zavřenými dveřmi do domu v ulici Tomáše ze Štítného se nesmířil 25letý muž z okresního města. Snažil se proto dostat dovnitř za pomoci přineseného šroubováku. Dvoje dveře poškodil, vnikl dovnitř, ale nic neodcizil. Pak na místo přijala policejní hlídka a muže zadržela. Oprava poškozených dveří bude vlastníky domu stát nejméně 11 tisíc korun, na pachatele čeká obvinění z poškození cizí věci.
 
S motorkou kdosi havaroval
Majitel skútru YUKI nahlásil, že přišel o svůj majetek. Při výpovědi uvedl, že motorku nechal zaparkovanou před domem v Haškově ulici, odkud do druhého dne zmizela. Škodu vyčíslil na 15 tisíc korun. Muž měl tentokrát štěstí, skútr se našel v ulici Bělohorská, kam ho kdosi odstavil poškozený.  Oprava bude majitele stát nejméně tři tisíce korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Z pastviny zmizelo tele
V Klášterci nad Ohří pátrají po pachateli, který odcizil z volně přístupné pastviny poblíž Domašína jeden kus hovězího skotu. Majitel stanovil cenu telete na 2500 korun, případný pachatel se bude zodpovídat z přestupku proti majetku.
 
28. dubna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem