Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

S motocyklem skončil v příkopu

PROSTĚJOV - Motorkářská sezóna začíná.  

Dne 8. 3. 2015 po sedmnácté hodině na silnici II. třídy mezi obcemi Plumlov a Mostkovice došlo k dopravní nehodě motocyklisty. Osmapadesátiletý řidič z Prostějova nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, povaze komunikace a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk. Řidič s motocyklem upadl na silnici a zastavil se až v příkopu. Při nehodě se motocyklista zranil lehce. Dechová zkouška byla negativní. Celková škoda na motocyklu činí 60000 Kč. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Motorkářská sezóna začíná
Letošní teplejší zima příznivcům jednostopých strojů přeje, a ti využívají první pěkné dny, aby vyvětrali své motorkářské oblečení a silné stroje.
Každý řádný motorkář ví velmi dobře jak připravit sebe a svůj stroj na sezónu, ale co ostatní řidiči? Nejkritičtější jsou vždy první dny nové sezóny, jelikož nástrahy nečíhají na motorkáře jen v podobě rozbitých silnici a zbytku štěrku po zimní údržbě, ale i v samotných řidičích osobních vozidel. V současné době první takovýto víkend máme již za sebou, kdy jsme nezaznamenali vážnější komplikace s nekázní, nebo nehodovostí řidičů motocyklů.
S nadcházejícími pěknými víkendy motorkářů, ale i cyklistů na našich silnicích přibude, proto chceme především apelovat na řidiče automobilů, aby s těmito řidiči začali opět počítat.
Závěrem pár varovných čísel z loňské sezóny. Celkem na území Olomouckého kraje došlo k 88 dopravním nehodám řidičů motocyklů (nad 50ccm). Čtyřiašedesát motocyklistů se zranilo lehce a šestnáct těžce, dva motocyklisté zemřeli. Pokaždé, když usednete za řidítka svého stroje, jednejte tak, abyste se nestali, statistickými čísli.
Úplným závěrem nezbývá než popřát mnoho šťastných kilometrů a krásných zážitků za řidítky vašich strojů a abyste policejní hlídky potkávali pouze při preventivních akcích.
 
 
por. Ing. Josef Bednařík
9. března 2015

 

vytisknout  e-mailem