Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S nekalými úmysly

LITOMĚŘICE- Přicestoval z Teplicka... 

Počátkem měsíce června tohoto roku zavítal do litoměřického okresu 40letý Tepličan, který po překonání oplocení vnikl na Libochovicku na pozemek obývaného domu. Po rozbití skleněné výplně okna vnikl do samotného domu, který prohledal a odcizil mražené maso, sušenky, čokolády, těstoviny, kávu a nezjištěné množství pracího prostředku. Na základě operativního šetření se podařilo policistům dotyčného muže vypátrat. V těchto dnech byl obviněn z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Podle trestního zákoníku mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 

Nekradl poprvé
 

Až tříleté vězení hrozí 27letému muži ze Štětí, který v nedávné době odcizil jízdní kolo. Pánského bicyklu se zmocnil před jednou restaurací ve Štětí po překonání lankového zámku, kterým bylo uzamčeno. Nového majitele kola policisté zanedlouho vypátrali a následným šetřením se ukázalo, že byl v posledních třech letech za obdobný skutek pravomocně odsouzen. Záznam o sdělení podezření pro trestný čin krádeže si převzal v těchto dnech.
 

O peněženku přišel
 

V centru Litoměřic byl počátkem tohoto týdne okraden starší muž. Ze zadní kapsy kalhot mu zmizela peněženka s finanční hotovostí a osobními doklady. Pravděpodobně se jí nepozorovaně zmocnil neznámý lapka, který využil nestřeženého okamžiku. Po neznámém pachateli nyní pátrají litoměřičtí policisté.
 

Jak předcházet kapesním krádežím? Bližší informace naleznete zde.

Litoměřice, 27. 8. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem