Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

S nočním lupem daleko nedojeli

RYCHNOVSKO - Do cesty se jim "připletla" policejní hlídka 

Noční lup, který podezřelí převáželi na plastovém bobu, daleko nedoputoval. V zavazadlovém prostoru auta ho totiž objevila noční hlídka policistů.

Ve čtvrtek 14. února 2013 patnáct minut po půlnoci projížděla hlídka policistů Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí svým teritoriem. V jedné vedlejší komunikaci mezi Častolovicemi a Česticemi  zaregistrovala vozidlo zn. Nissan Sunny, vyjíždějící z okraje vozovky. Auto přijíždělo z lokality, kde se nachází areál firmy, jenž se v minulosti stal terčem majetkové trestné činnosti.

Muži zákona proto osamělé vozidlo předepsaným způsobem zastavili a provedli běžnou silniční kontrolu, která posádku příliš nepotěšila. Dvojice mužů byla totiž policistům známá a když navíc v zavazadlovém prostoru objevili elektromotor položený na plastovém bobu, ze kterého ještě nestačil roztát sníh,   zajímalo je, jak se zasněžený dětský dopravní prostředek s nákladem do kufru auta dostal. Po vysvětlení, že elektromotor posádka našla odložený v křoví, zvídavost policistů ještě stoupla. Chtěli totiž vidět, kde přesně byl přístroj odložen, a proto posádku na místo doprovodili. 

Tam už se ale tvrzení obou mužů z Borohrádku (roč. 1982 a 1986) s realitou příliš neshodovalo. Na uvedeném místě policisté zjistili, že podezřelá dvojice přelezla přes drátěné oplocení a z areálu podniku elektromotor odcizila. Majiteli tak vznikla škoda 23.000 korun. 

Oba muže proto policisté ještě v noci zadrželi a posléze jim sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
15. února 2013

vytisknout  e-mailem