Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S nůžkami v ruce vyhrožoval zabitím

MOST - Policie ho vykázala z bytu a obvinila; Zloději kabelů zavinili tmu na kolejišti; Ženy okradly seniora 

 Muž z bytu vykázán a obviněn ze čtyř trestných činů

Hamerští policisté o víkendu vykázali z bytu na dobu 10 dnů v Janově 39letého muže. Institut vykázání muži zákona použili proto, že muž měl koncem srpna ženu v místě jejího bydliště fyzicky napadnout, kdy ji udeřil opakovaně pěstí a s nůžkami v ruce jí vyhrožoval zabitím, přitom po ní požadoval peníze. I následující den družce vyhrožoval újmou na zdraví. Takto se ke své partnerce chová po celý rok a jeho agresivita se stupňuje. S ohledem na opakované jednání policie přistoupila k institutu vykázání. Muž však hned na druhý den podmínky vykázání porušil, ačkoliv byl o povinnostech poučen policisty. Na ženu zvonil a dožadoval se vstupu do bytu a poškodil dveře. Policisté ho na místě zadrželi a převezli ho do cely. Následně ho po obvinění ze zadržení propustili.

Policejní komisař 39letého muže z Lounska obvinil ze zločinu loupeže, přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, nebezpečného vyhrožování a ublížení na zdraví. Těchto skutků se měl dopustit tím, že koncem srpna a začátkem září během čtyř dnů v bydlišti ženu napadl fyzicky, nadával ji sprostě, vyhrožoval jí zabitím s nůžkami v ruce. Na ženě požadoval peníze. Když se jich nedočkal, tak ji opět napadl a ta mu z obavy o své zdraví nakonec hotovost vydala. V poslední řadě porušil vykázání, když se 2. září dožadoval vstupu do bytu, ač byl den před tím policií z domácnosti vykázán. Obviněný je stíhán na svobodě. Bude-li uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.


 

Zloděj kabelů způsobil tmu na kolejišti v Obrnicích

Zloděj kovů řádil na kolejišti u nádraží v Obrnicích na Mostecku. Lapka minulý týden odstřihl měděné kabely, které slouží k osvětlení několika osvětlovacích věcí na nádraží. Kabely v délce 540 metrů odcizil a svým jednáním věže vyřadil z provozu. Obecně prospěšné zařízení slouží nejen zaměstnancům drah, ale i široké veřejnosti. Poškozené dráhy vyčíslily škodu na částku 30 tisíc korun. Případ krádeže a poškození cizí věci vyšetřují policisté z Obrnic.


 

Nedokázali se domluvit, na řadu přišlo násilí

Obvinění z přečinu ublížení na zdraví si od policie odnesl 23letý muž z Litvínova. Ten měl ve své garáži napadnout 51letého muže, který tam přijel a s mladým mužem se dohadoval. Nelíbilo se mu údajně to, jak muž mluví o jeho partnerce a její dceři, která byla dříve přítelkyní mladého muže. Dvojice se v garáži hádala, mladík muže vykazoval z garáže a nakonec ho měl udeřit tupou stranou sekery do hlavy s nízkou razancí. Muž z garáže vyšel, ale dostal ještě ránu petlicí u zámku, když majitel garáže rozrazil vrata. Muž v důsledku úderu upadl na zem, kde ho měl mladík navíc udeřit a kopnout. Poškozený utrpěl zlomeninu v obličeji a má poškozené i zuby. Několik dnů byl hospitalizován v mostecké nemocnici s následnou dobou léčení. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Cizí osoby nezvěte do bytu, je to riziko

Starší muž z Mostu byl tento týden okraden ve vlastním bytě. U domu potkal ženu, která se mu vnutila do bytu na návštěvu. Za chvíli se u dveří objevila její známá. I tu muž pozval dál. Uvnitř bytu pak trojice popíjela. Alkohol přinesla jedna z žen, která tvrdila, že má narozeniny a že je společně oslaví. Oslava však nakonec skončila okradením Mostečana. Zrovna ten den mu přinesla doručovatelka peníze. Muž si je dal do kapsy. Při loučení s neznámými ženami ovšem o ně přišel. Poškozený krádež oznámil na policii a škodu vyčíslil na částku vyšší jak deset tisíc korun. Mostečtí policisté po neznámých ženách pátrají.


 

Výlet se nepovedl, auto někdo vykradl

Vykradený vůz našel muž z Lounska. Tento týden přijel do Krušných hor k flájské přehradě. Vozidlo zaparkoval na parkovišti u vodní nádrže. Když se po patnácti minutách vrátil, zjistil, že mu do auta někdo vnikl bez násilí. Z vozidla neznámý pachatel odcizil odloženou kabelku s doklady a fotoaparát. Poškozenému způsobil hmotnou škodu ve výši 12 tisíc korun. Ten případ krádeže ohlásil hamerským policistům.


 

Zloděj odnesl tři jízdní kola a dětskou sedačku z kočárkárny

Tři jízdní kola zmizela z kočárkárny panelového domu na sídlišti Pod Šibeníkem v Mostě. Neznámý pachatel do společných prostor v přízemí domu vnikl bez použití násilí. Z uložených věcí si vybral tři kola značek Author, Olpran a Giant Yukon. Kromě kol lapka odcizil i dětskou sedačku na kolo. Poškození majitelé vyčíslili škodu na celkovou částku 18 tisíc korun. Případ krádeže vyšetřují mostečtí policisté.


 

Z bytu zmizela linka, vodoměry, baterie i oblečení

Neznámý pachatel vnikl do bytu v obci Janov na Litvínovsku. Zloděj z bytu odcizil novou kuchyňskou linku, vodoměry na teplou i studenou vodu, dvě vodovodní baterie a vzal i čtyři pánské obleky. Poškozený majitel, který v bytě několik dnů nebyl, krádež oznámil hamerským policistům a hmotnou škodu odhadl na částku 14 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 5. září 2012

vytisknout  e-mailem