Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S ochrankou se pral

MOSTECKO - Po poslední krádeži skončil ve vazbě; Řidič odešel od nehody, skončil v cele; Rok a půl se vyhýbal vězení. 

Mostecká policie koncem roku obvinila 28letého muže z Chomutova, který kradl v mosteckém obchodě. Tenkrát si měl do batohu ukrýt tři balení vonných perel za necelých 600 korun. Při odchodu se spustil alarm a muž se dal na útěk. Pronásledoval ho zaměstnanec prodejny, který ho zadržel poblíž obchodního centra. Lup byl zajištěn a vrácen zpět poškozenému prodejci. Vyšetřovatel Chomutovana obvinil ze zločinu krádeže, neboť měl krást v době vyhlášeného nouzového stavu. Nekradl poprvé, již v minulosti byl potrestán a loni v létě se vrátil z vězení. Vyšetřovatel podal tehdy státnímu zástupci podnět k návrhu na vazební stíhání několikrát soudně trestaného recidivisty a zadržel ho. Muž byl následně ze zadržení propuštěn a byl stíhán na svobodě.

I přesto kradl dál i letos. V jedné mostecké lékárně v odpoledních hodinách si měl v nestřeženém okamžiku ukrýt do bundy žvýkačky a sprej, vše v hodnotě 1 138 korun. Následně byl zadržen pracovníkem ostrahy, se kterým se začal prát a nakonec byl zpacifikován. Odcizené věci musel vrátit. Ty ale stihl v tak krátké době poškodit a tak nemohly být vráceny zpět do prodeje. Skončil na policii.
Jen o pár dnů později šel opět krást. Zamířil tentokrát do mosteckého obchodního centra a vybral si obchod s vínem  a delikatesy. Tam si pod bundu měl schovat dva dárkové balíčky obsahující víno, čaje a čokolády. Muže ale viděla prodavačka prodejny a oslovila ho. Muž se dal na útěk a přitom porazil mladou dívku, které způsobil zatím přesně nezjištěné zranění. Běžel k východu objektu, kde ho zadrželi pracovníci tamní ostrahy a předali policii. Po obvinění vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Chomutovana nakonec soud do vazební věznice poslal. Za krádeže ho může soud potrestat až osmiletým pobytem za mřížemi. 

Motorista skončil v policejní cele
Mostečtí dopravní policisté včera večer vyjížděli na silnici I/27 za Havraň, kde mělo dojít k dopravní nehodě, a řidič z místa nehody odešel. Mostečan jel s vozidlem Renault ve směru na Most, kdy měl při řízení zezadu narazit do před ním jedoucího vozidla Ford, které jelo též na Most. Řidič renaultu z místa nehody svůj vůz odtlačil a z místa nehody odešel. Policisté muže vypátrali, zadrželi a umístili ho v policejní cele. Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Na vozidlech vnikla odhadem hmotná škoda za 80 tisíc korun. U řidičky alkohol nebyl zjištěn. Ke zranění osob nedošlo.

Rok a půl se vyhýbal nástupu do vězení
Muž ve věku 41 let z Mostu skončil ve vězení poté, co byl tento týden zadržen v Mostě jako hledaná osoba. Soud na něj vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. Muž byl v pátrání, neboť už v roce 2018 obdržel od soudu výzvu k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody, což neučinil a vězení se vyhýbal. Po zadržení byl ihned policisty eskortován do vězeňského zařízení. Mostečan je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Ludmila Světláková
Most 4. února 2021

vytisknout  e-mailem