Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S odcizeným vozidlem způsobil nehodu

Výtečníkova jízda odcizeným vozidlem pod vlivem alkoholu skončila v plotě.  

     V sobotu dne 9. dubna ve večerních hodinách odcizil v obci Unhošť 26 letý muž osobní vozidlo Škoda Felicia. Zloděj si však velkého dobrodružství s odcizeným vozidlem neužil, neboť po několika minutách byla jeho jízda ukončena v nedaleké obci Hostouň, kde havaroval do plotu u domu. Na místo se ihned dostavila policejní hlídka. Policejním šetřením bylo zjištěno, že tento výtečník nejenže vozidlo odcizil, ale  má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný OS Praha do října 2011. Dále policisté provedli u tohoto řidiče orientační dechovou zkoušku, která byla  s pozitivním  výsledkem 2,62 promile alkoholu v dechu. Podezřelý muž byl zadržen a převezen do kladenské nemocnice k dalšímu lékařskému vyšetření. Po těchto lékařských vyšetřeních byl eskortován a umístěn do policejní cely. Následující den byly s podezřelým provedeny prvotní a procesní úkony a byl propuštěn na svobodu. Značně poškozené vozidlo bylo zajištěno a předběžná škoda je cca 25 000,-Kč. Podezřelý mohl svým jednáním ohrozit život nebo zdraví ostatních lidí. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže, maření úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Další případy z Kladenska

Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu

     Krátce po 21. hodině dne 9.dubna v Kladně na ulici Čs. Armády řidič osobního vozidla Mazda způsobil dopravní nehodu tím, že narazil nejprve do zaparkovaného vozidla Škoda Felicia a poté do Škoda Octavia. Svým jednáním způsobil po předběžném ohledání škodu na zaparkovaných vozidlech cca 30 000,-Kč.  Policisté u tohoto 23 letého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a byla mu naměřena hodnota 1,72 promile alkoholu v dechu. Celková škoda je ve výši přibližně 50 000,-Kč. Podezřelý muž řídil vozidlo pod vlivem alkoholu a způsobil dopravní nehodu se značnou škodou na majetku. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.

Jízda pod vlivem OPL

     V brzkých ranních hodinách v ulici P. Bezruče v Kladně při kontrolní činnosti zadrželi policisté vozidlo s podezřelým řidičem. Policisté při výkonu služby několik minut před 2. hodinou zaznamenali řidiče osobního vozidla  Audi, který nezastavil na křižovatce ulici P. Bezruče a Kleinerova a nerespektoval na dopravní značku "stůj a dej přednost v jízdě". Vzhledem k této skutečnosti policejní hlídka toto podezřelé vozidlo zastavila a provedla kontrolu řidiče.  Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 20 letého muže z Kladna, který se doznal, že před jízdou konzumoval nějaké drogy.  Na místě byla provedena orientační zkouška na přítomnost návykových látek  testem Drug Wipe 5+, která byla s pozitivním výsledkem. Případ se prošetřuje a 20 letý mladík je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zatajení věci

     Policisté prošetřují případ podezření z trestného činu zatajení věci, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel. Dne 9. dubna po 18. hodině bylo oznámeno na obvodním oddělení v Kladně, že v době mezi 16. až 18. hodinou si neznámý pachatel přisvojil nezjištěným způsobem ledvinku  s obsahem. Jednalo se o osobní doklady, kalkulačku, černou koženou peněženku  s finanční hotovostí. Poškozený 57 letý muž z Kladna naposledy svoji ledvinku registroval v obchodním domě v Kladně v Americké ulici,  kde si ji zavěsil na nákupní vozík. Ztrátu ledvinky zaznamenal až v Kladně Rozdělov, kam se dopravil svým vozidlem a není si vědom, že by toto příruční zavazadlo z vozíku vzal a přendal do svého vozidla. Vzniklá škoda činí necelých  253 000,-Kč.

 

11. dubna 2011

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem