Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S okapem v autě

LITOMĚŘICE – Nekradl poprvé; Daleko neutekl; Auto není trezor 

Běžná kontrola motorového vozidla, kterou v pátek prováděli policisté na Úštěcku, odhalila nezákonné jednání. Řidič ve vozidle přepravoval zohýbané části okapového systému a oplechování střechy. Následným šetřením policisté zjistili, že kořist pochází z jednoho z Úštěckých domů a 29letý řidič z Třebušínska si uvedené věci přivlastnil bez vědomí majitele objektu. Měl smůlu neboť místo do sběrny druhotných surovin, kde chtěl svůj lup zpeněžit, putoval na služebnu policie. Vidina snadného výdělku se tak muži rozplynula a od policistů si „vysloužil“ sdělení podezření z přečinu krádeže. Zákon neporušil poprvé a v případě soudem uznané viny může být potrestán až tříletým vězením.
 

Daleko neutekl
Až tříleté vězení hrozí 20letému muži z Roudnice nad Labem, který si v pátek vybral a nezaplatil zboží v jedné z litoměřických prodejen. Do rukávu svého ošacení si uschoval šampony na vlasy, prošel pokladnou bez zaplacení a poté z místa utekl. Přivolaní policisté na základě operativního šetření mladíka zanedlouho vypátrali a ten se k činu doznal. Odcizené zboží však již stihl prodat neznámé osobě. Ukázalo se, že nekradl poprvé a proto trest, který ho v případě odsouzení postihne, může dosáhnout až tříleté hranice.
 

Auto není trezor
Nepříjemné překvapení čekalo v pátek krátce po poledni na řidičku, když se vrátila ke svému vozidlu zaparkovanému v jedné z roudnických ulic. Ve vozidle ponechala viditelně umístěnou tašku s písemnostmi, která zřejmě zlákala neznámého lapku ke krádeži, a po rozbití skleněné výplně okénka se zavazadla zmocnil. Roudničtí policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

Litoměřice, 17. 3. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem