Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

S penězi daleko neutekl

Bruntál - krátce po loupeži byl dopaden, skončil ve vazbě  

 
Útěk se mu nezdařil   
Příliš dlouho se 40letý muž z Bruntálska z odcizených peněz neradoval.
Krátce po činu byl policisty zjištěn a dopaden.
Dne 17.11.2012 v Bruntále okolo deváté hodiny dopoledne se zaměřil tento pachatel na čerpací stanici na ulici Krnovská. Zde vstoupil a u pultu pak pod pohrůžkou, kterou umocnil kuchyňským nožem, který měl při sobě, požadoval po obsluze, 56leté ženě, peníze. Následně pachatel obešel pult a ze zásuvky vytáhl okolo 10 tisíc Kč v různých bankovkách. Žena využila této situace a jeho nepozornosti a z provozovny vyběhla, přičemž se snažila o uzamčení vstupních dveří, což se jí nezdařilo. Pachatel rovněž nečekal a z místa se snažil i s penězi utéct. Další zákazník 45letý muž, který se objevil u provozovny, ihned začal pachatele pronásledovat směrem do centra města. Pachatele doběhl na křižovatce ulice Krnovská a Polní, ale ten mu opět unikl. Policejní hlídka zadržela prchajícího muže následně na ulici Zahradní. Pachatelův nůž byl při ohledání nalezen na místě činu. Muž skončil okolo 09:20 hodin v policejní cele.  
Ještě téhož dne bylo zahájeno trestní stíhání 40letého muže pro trestný čin loupeže. Bylo rozhodnuto o jeho umístění ve vazební věznici v Ostravě, kde byl následně eskortován.      
 
 
Vozidlo skončilo na pastvině
Dne 20. 11. 2012 v 07:50 hodin na silnici I. třídy mezi obcí Valšov a Bruntál 40letý řidič jedoucí od obce Valšov s vozidlem Škoda Favorit nepřizpůsobil rychlost svého vozidla a při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjel vlevo za okraj komunikace, zde přední částí vozidla narazil do silničního příkopu. Nárazem bylo vozidlo odhozeno na pastvinu, kde se několikrát převrátilo přes střechu a nakonec se zastavilo v postavení na levém boku. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Při havárii došlo k lehkému zranění řidiče. Škoda na vozidle Škoda Favorit se pohybuje okolo 10 tisíc Kč. Na oplocení pastviny nebyla majitelem žádná škoda vyčíslena. Na místě zasahoval i výjezd HZS Bruntál.
 
Zaměřeno na panenky
V době od 4.11.2012 do 19.11.2012 neznámý pachatel vnikl do rekreační chaty v obci Bohušov. Nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň okna a přes vzniklý otvor se dostal dovnitř. Vše zde prohledal a následně z obytných pokojů odcizil vystavené panenky. Jednalo se o sedm keramických a sedm látkových panenek. Hodnota jednotlivých kusů se pohybovala v různých částkách. Celkově však byla škoda odcizením vyčíslena na 4 800 Kč a za 1 500 Kč byla způsobena škoda poškozením okna chaty.   
 
 
 Při jízdě zachytil o elektrické vedení
Dne 19. 11. 2012 v 12:00 hodin projížděl obcí Bohušov - místní část Karlov řidič s nákladním vozidlem Renault Kerax a před jedním z rodinných domů došlo k zachycení přívodních drátů elektrického a telefonního vedení a to v důsledku nesklopené hydraulické ruky na vozidle, kterou byl předtím nakládán náklad na ložnou plochu vozidla. Při přetržení vedení rovněž došlo k zlomení dvou dřevěných sloupů. Na místě pracovník energetiky odhadl škodu na přerušeném vedení okolo 20 tisíc Kč a telekomunikační pracovník vyčíslil škodu na telefonním vedení a sloupech na 40 tisíc Kč.  Na vozidle škoda nevznikla. Ke zranění osob nedošlo.
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová

za 20.11.2012

vytisknout  e-mailem