Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

S pistolí v ruce loupil ve večerce

Pražští detektivové pátrají po neznámém muži, který s pistolí v ruce přinutil prodavačku, aby mu vydala finanční hotovost.  

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu se od konce minulého roku zabývají případem loupeže, ke které došlo v prodejně potravin v Žermanické ulici. Osmadvacátého ráno tam se zbraní v ruce přišel neznámý muž, který pod pohrůžkou jejího použití od prodavačky požadoval veškerou finanční hotovost. Vzhledem k ranním hodinám se však v té chvíli v pokladně nacházelo „jen“ šest stovek. To muži nejspíš nestačilo, a proto na prodavačku zařval: „Všechno, chci všechno!“. Na základě toho žena z pokladny začala vybírat i všechny drobné mince, které vložila do sáčku. Ty už si ale zřejmě vzhledem k nízké hodnotě nevzal a z prodejny bez dalších slov odešel pryč.
 
Uvnitř večerky se ale naštěstí nachází kamerový systém, který zachytil nejen samotnou loupež, ale i podobu podezřelého. Policisté proto nyní pátrají po muži ve věku mezi 30 až 40 lety, 180 centimetrů vysoké silnější postavy. Má světlou pleť a krátce střižené hnědé vlasy. Na sobě měl černou zimní bundu, světlé džínové kalhoty a v ruce držel krátkou střelnou zbraň černé barvy.
 
Bez ohledu na výši získané finanční hotovosti nyní podezřelému muži za loupež hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
Kriminalisté se touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po podezřelém muži. Zároveň ale apelují na občany, aby se ho v žádném případě nesnažili zadržet, protože může být ozbrojený. Jakékoliv informace k jeho totožnosti, pohybu, či pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv policejní služebně. 

prap. Bc. Iveta Martínková – 7. 1. 2015

Odkazy do noveho okna

Podezřelý z loupeže

Podezřelý z loupeže 

Detailní náhled

Podezřelý z loupeže 2

Podezřelý z loupeže 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem