Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

S placením útraty se neobtěžoval

BRNO: Vychytralý mladík se v restauraci zadarmo napil i najedl a v klidu odešel. 

Policisté z Králova Pole se v těchto dnech zabývají sérií případů nezaplacení útrat v restauračních zařízeních. Podezřelým je dvaadvacetiletý mladík původem ze Slovenska. Do restaurace vždy přišel pod záminkou, že tam hodlá uspořádat velkou akci, oslavu či svatbu, a to za nemalou částku.

 

Například v restauraci v ulici Purkyňově si objednal akci, kdy náklady měly činit šest tisíc euro. Během domlouvání detailů si mladík objednal a konzumoval alkohol i nějaké jídlo. S obsluhou se následně domluvil, že hned druhý den přijde zaplatit jak útratu bezmála tisíc korun, tak i zálohu dva tisíce euro, ovšem v podniku se již neukázal.

Obdobným způsobem se zadarmo napil a najedl i v dalších restauracích. Za uplynulé tři týdny navštívil celkem osm podniků, je však předpoklad, že případů může mít na svědomí více. Celkem tak způsobil škodu kolem tří tisíc korun.

Policisté získali od číšníků a servírek popis podezřelého muže. Všichni mimo jiné uvedli, že mladík měl kolem krku šátek tzv. Palestina. Minulý týden podezřelého zadržel v ulici Lužánecké policista v civilu.

V souvislosti s uvedeným případem se policisté obrací na případné další poškozené, aby kontaktovali tísňovou linku 158 nebo přišli věc oznámit na kterékoliv obvodní oddělení policie.

Zvukový záznam:restaurace2008.mp3

por. Andrea Straková, 20. srpna 2014

 

vytisknout  e-mailem