Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

S Porsche jel rychlostí 218 km/h

KARLOVARSKÝ KRAJ – Řidiči hrozí i zákaz řízení. 

V pátek 14. června letošního roku vykonávali policisté z dálničního oddělení Lubenec Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dohled nad BESIP na pozemní komunikaci I/6, kde prováděli měřícím zařízením kontrolu dodržování povolené rychlosti.

Poblíž čerpací stanice u Odravy na Chebsku si policisté všimli vozidla značky Porsche, jehož řidič nejdříve v připojovacím pruhu s vozidlem téměř zastavil, následně se prudce rozjel a pokračoval směrem na Cheb. Hlídka se za automobilem okamžitě vydala. Vozidlo značky Porsche jelo po pozemní komunikaci i rychlostí 218 km/h a výrazně tak překročilo povolenou rychlost. Policisté proto osobní automobil předepsaným způsobem zastavili. Poté řidiče automobilu vyzvali k předložení dokladů předepsaných k provozu a řízení motorového vozidla.

Lustrací byl řidič vozidla značky Porsche ztotožněn jako šestatřicetiletý cizinec, který policistům uvedl, že ho překročení povolené rychlosti mrzí a jednalo se o chvilkovou nepozornost, kdy nesledoval tachometr ve vozidle.

Cizinec se zároveň podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Policisté s řidičem, kterému byl zadržen řidičský průkaz, sepsali oznámení o přestupku, které bude oznámeno odpovědnému správnímu orgánu k projednání. Ten může řidiči uložit sankci 7 až 25 tisíc korun a zákaz řízení na délku 6 až 18 měsíců.

nprap. Jakub Kopřiva
20. 6. 2024

vytisknout  e-mailem