Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

S pouty na rukou skončil zdrogovaný řidič i jeho spolujezdci

NOVOJIČÍNSKO- Drogy za volantem 

S podezřením že se jedná o odcizené vozidlo Škoda Octavia, zastavovali policisté ujíždějící automobil. Řidič škodovky na opakované výzvy k zastavení nereagoval a před policisty ujížděl. Druhého zdrogovaného zastavili novojičínští policisté následující noci v Hodslavicích. 

V sobotu 10.5. 2014 krátce před druhou hodinou ranní si všimli příborští policisté v Sedlnici vozidla Škody Octavia, se zatemněnými skly. S ohledem na skutečnost, že se jedná o typ vozidla, který je stále v kurzu zlodějů jej chtěli zastavit. Řidič však na výzvy nereagoval, sešlápl plyn a policistům ujížděl. Pronásledován policisty přes obec Sedlnice, Skotnici,  Prchalov, Libhošť a zpět do Sedlnice havaroval do příkopu. I přes to se stále se snažil ujet. Policisté jej však za použití donucovacích prostředků zadrželi. Uvnitř vozidla se nacházely další osoby včetně mladé dívky.  Všichni skončili v režimu zajištění na policejní služebně.
Řidič ve věku 22let ze Štramberku se snažil opustit místo řidiče a přelézal na místo spolujezdce. To mu však nepomohlo. Celá osádka auta ve věku od 17 do 22let byla pod vlivem drog. Samotné vozidlo bylo odhlášeno z provozu a registrační značky patřily jinému automobilu. Řidič má zákaz řízení na tři roky udělený soudem. Uvnitř vozidla nalezli policisté několik sáčků s drogou, kterou zajistil k dalšímu zkoumání.
Řidiči i posádce vozidla bylo úplně jedno, co se může stát. Pod vlivem drog ohrožovali jak sebe tak i ostatní účastníky silničního provozu. 

Druhým zadrženým zdrogovaným řidičem v období víkendu byl 44letý muž v Hodslavicích. Také on byl policisty zadržen při řízení automobilu. Ve vozidle VW Golf projížděl v noční době okresem Nového Jičína. Se zákazem řízení a pozitivním testem na drogy provedeným policisty se opětovně dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí.  Na základě svého jednání byl policisty zadržen. Ve zkráceném trestním řízení proti němu zahájili policisté úkony, s tím, že by měl být v krátké době opětovně odsouzen soudem, který mu určí trest.  

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem