Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

S předpisy si hlavu neláme

VYŠKOV, VYŠKOVSKO: Víkendové kontroly opět odhalily alkohol za volantem. 

V sobotu jednu hodinu po půlnoci neuspěl při dechové zkoušce devětadvacetiletý řidič za volantem seatu. Strážci zákona mu naměřili 0,7 promile. Kromě skutečnosti, že se před jízdou občerstvil alkoholem, nevlastní rovněž řidičský průkaz. Policejní hlídce nepředložil ani další doklady potřebné k provozu vozidla. Mladý řidič se bude zodpovídat hned z několika dopravních přestupků. Hrozí mu až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení až na dva roky.

O něco méně alkoholu v krvi měl dvaatřicetiletý šofér kontrolovaný v sobotu dopoledne v Bučovicích. Dechová zkouška ukázala bezmála půl promile alkoholu. Za tento přestupek mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Někteří neodolali a usedali za volant ne příliš střízliví již poslední pracovní den. V pátek v rámci dopravní kontroly zastavili policisté sedmatřicetiletého řidiče v Ivanovicích na Hané. Šoférovo chování a komunikace vzbudila ve strážcích zákona podezření, že muž se před jízdou posilnil alkoholem. Odmítnutí dechové zkoušky i následného krevního odběru však muže nezbaví zodpovědnosti za přestupek. Ve správním řízení mu hrozí pokuta do padesáti tisíc korun a rovněž až dvouletý zákaz řízení.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 31.1.2011

vytisknout  e-mailem