Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S příchodem letních prázdnin a dovolených zvyšují policisté dohled na středočeských silnicích

KRAJ - 6. července proběhla další celorepubliková akce 

Vzhledem k tomu, že letní prázdniny a dovolené právě začaly a v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v minulých letech ve stejném období, byla vyhlášena celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.

Středočeští policisté pravidelně dohlíží na bezpečnost v silničním provozu a na dopravně bezpečnostní akce se zaměřují pravidelně. Kontroly, týkající se začátku prázdnin byly vyhlášeny na 30. června, 1. a 6. července 2022. Právě začátek letních prázdnin je jedno z rizikových období, kdy se předpokládá zvýšená hustota provozu na pozemních komunikacích. 

Ve středu 6. července se středočeští policisté zaměřili především na rychlost jízdy, dodržování pravidel silničního provozu, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, ale samozřejmě i na to, zda řidič neusedl před jízdou za volant pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.

Středočeští policisté zkontrolovali celkem 1849 vozidel, kdy zjistili 347 přestupků. Celkem 330 přestupků vyřešili na místě blokovou pokutou (v celkové výši 166 tisíc korun) a zbylých 17 oznámili k projednání správnímu orgánu.

Nejčastějším přestupkem bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti, stanové rychlostní limity nedodrželo 100 řidičů. Dva řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu.
Celkem 30 řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy, 52 mělo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu a 13 řidičů za jízdy telefonovalo nedovoleným způsobem. 

V průběhu letních prázdnin budou policisté ve zvýšeném dohledu nad silničním provozem a silničních kontrolách pokračovat. Chovejte se prosím v silničním provozu ohleduplně a tak, abyste si vy i ostatní řidiči mohli bezpečně vrátit z cest domů.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
8. července 2022

vytisknout  e-mailem