Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopadeni dva dealeři drog

HRADECKO - Hrozí jim až pětiletý trest. 

Policisté tento týden obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dva muže z Hradecka ve věku 41 a 35 let. Kriminalisté zjistili, že na různých místech po Hradci Králové prodávali různým osobám pervitin a marihuanu. Staršímu muži prokázali prodej během dvou let ve 113 případech a mladšímu za jeden rok 26 případů.
Jelikož byl starší muž v minulosti několikrát za prodej drog odsouzen, naposledy v dubnu letošního roku ho hradecký okresní soud odsoudil k půlročnímu trestu s podmíněným odkladem na 24 měsíců, policisté podali ke státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Mají důvodnou obavu, že by mohl uprchnout či se skrývat, nebo ovlivňovat svědky nebo pokračovat v trestné činnosti. Soudce návrhu vyhověl a poslal ho do vazby.  Mladší muž je vyšetřován na svobodě.
Oba obvinění muži jsou uživateli drog. Přiznali, že si pervitin aplikují nitrožilně, starší 2x týdně, mladší 4x za měsíc. Ačkoliv se k trestné činnosti starší muž nedoznává, policisté zajistili proti nim dostatek důkazů. Oběma hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.

por. Iva Kormošová
8.9.2017, 10.00

vytisknout  e-mailem