Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

S trezorem odjel taxíkem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Trezor se třemi stovkami sekal ze zdi tři hodiny.  

 

Domovní prohlídka pronajatého domku, v němž kriminalisté objevili pěstírnu marihuany, přinesla nečekané překvapení. Ve sklepních prostorách byl zničený trezor. V hromadě nářadí pak leželo i páčidlo. Šestadvacetiletý muž se při výslechu policistům přiznal k tomu, že to byl on, kdo trezor z prodejny v centru Uherského Hradiště ukradl.

K vloupání došlo v jedné březnové noci. Mladý muž byl bez peněz a dostal nápad, že by v trezorku, o němž věděl, mohly být nějaké peníze – doufal ve čtyřicet tisíc korun. Bylo asi něco po jedné hodině po půlnoci, když přelezl plot areálu, vysadil okno v budově a vlezl dovnitř. S páčidlem v ruce se pustil do vysekávání trezoru ze zdi. Podle jeho slov to byla práce dlouhá a namáhavá, s čímž se dá jen souhlasit. Po třech hodinách bušení do zdi se mu podařilo trezor dostat ven. To už bylo kolem páté hodiny ráno a lidé začínali chodit do práce. Zloděj trezor zabalil do deky a šel na stanoviště taxi. S trezorem v dece a páčidlem v batohu odjel taxíkem do pronajatého rodinného domu. Tam pak sekyrou mlátil do dvířek trezoru, až je vyhnul. Pak zřejmě zůstal stát s otevřenou pusou, kterou za okamžik jistě vyšlo i několik nadávek. Místo očekávaných čtyřiceti tisíc korun, bylo v trezoru tři sta korun v mincích a hromada účtenek.

Kriminalisté mladému muži sdělili obvinění ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení.

trezortrezor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trezor_02trezor_02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. srpen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem