Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

S ukradenými traktory daleko nedojel

HAVLÍČKOBRODSKO - Muž z Humpolce je podezřelý ze dvou trestných činů 

Několik hodin stačilo havlíčkobrodským policistům k objasnění krádeže  dvou traktorů zn. Zetor, ke které došlo v době od půlnoci do páté hodiny ranní ve středu 3.února v obci Věž.  Neznámý pachatel v uvedené době vnikl po vypáčení petlic do garáží zemědělské akciové společnosti v uvedené obci. Objekt prohledal a následně odcizil dva zemědělské kolové traktory zn. Zetor v celkové hodnotě nejméně 400.000 korun.
Ihned po přijetí oznámení byly na místě zajištěny stopy, policisté provedli šetření v okolí místa činu a na základě získaných poznatků bylo provedeno pátrání po horké stopě. Jeden z traktorů byl krátce před osmou hodinou ranní nalezen v katastru obce Kejžlice i s podezřelou osobou. Třiadvacetiletý muž z Humpolce byl následně zadržen a umístěn do policejní cely.
Jmenovaný v době mezi půlnocí a jednou hodinou ranní vnikl do garáže výše uvedené společnosti a dále za použití klíčů, které odcizil ze zde zaparkovaného traktoru již při vloupání v nočních hodinách z neděle 31.1. na pondělí 1.2., nastartoval uvedený traktor, se kterým odjel do obce Leština a dále ve směru k obci Čejov. Několik set metrů za obcí Leština však s traktorem uvízl ve sněhové závěji, proto traktor opustil a klíče od něho zahodil.
Krátce po druhé hodině ranní se však do objektu vrátil a postupně vypáčil další zámky na vratech garáží a skladu. V jedné z garáží vnikl do dalšího zde zaparkovaného traktoru, u kterého nejprve provedl výměnu nefunkčního akumulátoru za nový, traktor nastartoval a kolem páté hodiny s ním odjel ve směru na obec Kejžlice. Krátce před osmou hodinou byl zadržen policejní hlídkou.
Výše jmenovanému bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestných činů krádež a neoprávněné užívání cizí věci.

 

vytisknout  e-mailem