Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S vozidlem bez technické způsobil dopravní nehodu

RAKOVNICKO – Příčinou byla opět nepřiměřená rychlost. 

Nepřiměřená rychlost patří k nejčastějším příčinám dopravních nehod. Ne každý si to ale uvědomuje. Za poslední týden vyjížděli dopravní policisté k více jak patnácti dopravních nehodám, které byly zapříčiněné právě nepřizpůsobením rychlosti.

V sobotu 10. března před jedenáctou hodinou dopoledne vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě na silnici I. třídy, konkrétně ke křižovatce na obec Třtice, kde se střetla dvě osobní vozidla.
Čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Renault je ve směru od Prahy na Karlovy Vary a před křižovatkou na obec Třtice, přesněji u rybníka Bucek, nezvládl vlivem nepřiměřené rychlosti na mokrém povrchu komunikace projíždění pravotočivou zatáčkou, přičemž vjel s vozidlem vlevo, kde levou přední částí narazil do levé zadní části protijedoucího vozidla Škoda Octavia.

Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že řidič Renaultu má na vozidle propadlou technickou kontrolu, a to s platností do prosince roku 2016. Tento muž nepředložil hlídce ani zelenou kartu.

Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou.

Celková škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 60 tisíc korun českých.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
12. března 2018

vytisknout  e-mailem