Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S vozidlem přes střechu

LOUNY - Havárie se naštěstí obešla bez zranění. 

Zřejmě vysoká rychlost byla příčinou dopravní nehody, ke které došlo v úterý, kolem 15. 45 hodin, na silnici I. třídy č. 15 mezi obcemi Libčeves a Kozly na Lounsku. Řidička ve směru od obce Libčeves, při průjezdu levotočivou zatáčkou, zřejmě nepřizpůsobila rychlost technickému stavu komunikace, s vozidlem zn. Seat Toledo dostala smyk a vyjela za pravý okraj vozovky, kde se převrátila na střechu a v silničním srázu dopadla zpět na kola. Při nehodě nedošlo naštěstí k žádnému zranění osob. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Nehoda je v šetření dopravní policie.

Řídil opilý

Řidiči středního věku sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť řídil motorové vozidlo opilý. O víkendu jej dopravní hlídka kontrolovala v obci Lipno a provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger zjistila, že muž má 1, 53 a následně 1, 65 promile alkoholu v dechu. Zakázala mu proto další jízdu a předvolala k podání vysvětlení na další dny, až bude střízlivý. V úterý byly s uvedeným řidičem provedeny výše uvedené úkony, a poté byl propuštěn na svobodu. Podezřelému hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na jeden rok.

Krádež oleje a poškození transformátoru

Policisté pátrají po pachateli, který v minulých dnech za obcí Libočany směrem na Čeradice odcizil olej ze samostatně stojícího transformátoru.Odcizením způsobil škodu za cca 5 000 Kč, ale poškozením činí škoda daleko vyšší částku, odhaduje se až na 120 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

Krádež branky

Škodu za 20 tisíc korun způsobil v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel jedné firmě tím, že z jejího objektu mezi obcemi Vrbka a Břvany na Lounsku odcizil dvoukřídlou železnou vstupní bránu, která byla upevněna na železných sloupcích. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 6. května 2015 

 

 

 

vytisknout  e-mailem