Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

S vozidlem skončil v kruhovém objezdu

SOKOLOVSKO – To mělo sjeté pneumatiky. 

Dne 9. dubna 2014 kolem 21:30 hodin došlo v obci Nové Sedlo na ulici Revoluční - silnice II. třídy č. 209 k dopravní nehodě mezi osobním automobilem značky Hyundai a pevnou překážkou.
 
Osmnáctiletý řidič řídil vozidlo značky Hyundai ve směru od obce Chodov na Loket, kdy před kruhovým objezdem nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla. Začal intenzivně brzdit, přitom dostal smyk a přejel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde narazil vozidlem do betonového obrubníku. Poté pokračoval dál v jízdě a narazil do dalšího betonového obrubníku u kruhového objezdu. Vozidlo se zastavilo až ve středové části kruhového objezdu. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Při ohledání vozidla bylo zjištěno, že na vozidle byly namontovány opotřebované pneumatiky pod stanovenou mez.
 
Celková škoda na vozidle Hyundai, betonovém obrubníku a kruhovém objezdu byla předběžně odhadnuta na částku kolem 16 000 korun. Osmnáctiletému řidiči vozidla byla uložena bloková pokuta ve výši 2 000 korun.
 
PREVENCE
 
Řidiči zkontrolujte si, zda letní pneumatiky na vašem vozidle mají dostatečnou hloubku vzorku dezénu. Minimální hloubka vzorku dezénu letní pneumatiky pro osobní vozidla je 1,6 mm. Při dosažení této hloubky by měla být pneumatika vyřazena z používání. Hloubka dezénu má zásadní význam na ovladatelnost vozidla na mokré vozovce, zejména na vzniku tzv. Aquaplaningu.
 
prap. Kateřina Krejčí
10. 4. 2014
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem