Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Salámy si dal za opasek

MOST - Krádež mu však nevyšla, skončil na policejní služebně + další info 

 

Dvě šišky uheráku skončily za opaskem kalhot 49letého Mostečana. Předtím je ukradl v prodejně. Přes lup přehodil košili a zamířil přes pokladny ven. To mu však díky ostraze obchodu nevyšlo. Poté s přivolanou policejní hlídkou putoval na služebnu, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. K tomu si dopomohl tím, že byl v uplynulých třech letech za majetkový delikt odsouzen. Hodnota ukradeného zboží byla vyčíslena na 330 korun. Případ policisté mosteckého obvodního oddělení šetří ve zkráceném přípravném řízení.


 

Ukradené zboží skončilo v kabelce

Na policii kvůli krádeži zboží v obchodě skončila také 22letá žena z Mostecka. Ta s nečistými úmysly zamířila do mosteckého supermarketu. Nejprve si vybrala nějaké šampony různých značek, sladkosti a paštiky. Místo do nákupního vozíku však zboží v hodnotě 600 korun putovalo do její kabelky. Zlodějka byla dopadena dřív, než stihla zmizet. I ji neminulo sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Na šikmé ploše se neocitla poprvé. Událostí se zabývají mostečtí policisté.


 

Řídil, ač nesměl

Za volantem vozu načapali lomští policisté dalšího neřidiče. V rámci dopravní kontroly zjistili, že 36letý muž z Teplicka má vysloven zákaz řízení. Ten mu přitom začal platit teprve nedávno, koncem července. Usednout za volant by neměl až do února roku 2014. Touha po „šoférování“ mu nyní vynesla sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Vandal poškodil auto

Na částku deset tisíc korun bylo předběžně vyčísleno poškození vozidla značky Renault Laguna. To způsobil zatím neznámý vandal. Na autě udělal dvě rýhy. Nyní po něm pátrají policisté. Událost se stala v ulici Wolkera v Mostě. Případ šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin poškození cizí věci.


 

Ze sklepa zmizela dvě jízdní kola

Sklep v Litvínově navštívil neznámý zloděj. Díky němu tam zmizela dvě jízdní kola, jejichž hodnota byla vyčíslena na sedm tisíc korun. Policie případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody. V případě dopadení hrozí pachateli až dvouleté vězení.


 

Ze stavebního stroje odsál naftu

Mostečtí policisté šetří krádež nafty z pracovního stroje umístěného na staveništi. Neznámý lapka z Caterpillaru odsál celkem 120 litrů pohonných hmot. Přibral si ještě dva akumulátory. Asi mu to bylo málo, tak ještě zkusil vlézt do stavební buňky. Tam se nic neztratilo. Odcizením způsobil pachatel škodu 10.200 korun. Poškození pracovního stroje částku navýšilo o téměř dvanáct tisíc.


 

Odnesl si golfové hole

Golfovou výbavu si zadarmo pořídil neznámý poberta. Stalo se to však na úkor někoho jiného. Sportovní pomůcky ukradl z vozidla značky Renault. Odnesl si golfové hole, míčky a pláštěnku. Věci mají podle vyjádření poškozeného hodnotu téměř 13 tisíc korun. Na nemalou částku bylo také odhadnuto poničení auta, ta činí 10 tisíc. Policisté Obvodního oddělení Most Zahradní případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 10. srpna 2012

vytisknout  e-mailem