Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Šatstvo si schovávala do tašky

LIBEREC - Za pokladnou byla zadržena. 

Nákupní centra se stále potýkají s nepoctivými zákazníky, kteří nepřišli zboží nakupovat, ale krást.
Včera odpoledne byla jedna z podobných zákaznic zadržena poté, co nezaplatila zakoupené zboží v prodejně Jeans shop v Globusu. V její kabelce zmizely dvoje značkové šaty a šortky. U východu jí ale zastavil pracovník ostrahy a oslovil ji, aby mu ukázala, co má v kabelce. Žena se ani moc nezdráhala a ukázala věci, které v prodejně ukradla. Věci za více jak dva tisíce korun si už nebude moci nikdo koupit. Poškodila je při odstraňování bezpečnostních kódů, a tak nemohly být vráceny zpět do prodeje.
Pracovník ostrahy přivolal policejní hlídku, která si ženu odvezla na policejní oddělení. Tam byla podrobena výslechu a bylo jí sděleno podezření z přečinu krádeže. Policisté totiž zjistili, že 25letá žena z Jablonce nad Nisou byla za podobné skutky v loňském roce Okresním soudem v Jablonci nad Nisou pravomocně odsouzena.

Další, shodou okolností rovněž 25letá žena z Jablonce nad Nisou, kradla včera v rochlickém Kauflandu. Do tašky si dala třicet čtyři kusů čokolád za bezmála tisíc tři sta korun. Za pokladnami pak na ní čekala další žena a o kradené čokolády se rozdělily. Ani tyto ženy neušly pozornosti ostrahy. Policisté pak sdělili podezření z přečinu krádeže pouze té ženě, která přímo na prodejně čokolády vzala. Ta již byla v minulosti za krádeže odsouzená Okresním soudem v Jablonci nad Nisou. S druhou ženou řešili událost strážníci Městské policie jako přestupek a udělili ji blokovou pokutu.

Ve středu odpoledne byl zadržen muž, který kradl oblečení v prodejně CaA v nákupním centru Fórum. Ze stojanu vzal dvoje dámské rifle a ty pak hodil přes turniket ženě, která tam na něho čekala. On sám potom před ostrahou utekl, ale ne daleko. Dostižen byl na křižovatce ulic Jánská a Tř. 1. máje a předán policistům. I tento 27letý Jablonečan se bude zpovídat z přečinu krádeže, z něhož mu policisté ve zkráceném trestním řízení sdělili podezření. I on totiž v minulosti  kradl a za tyto delikty byl pravomocně odsouzen.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
24. 5. 2012
tel.: 974 461 207
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem