Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sázeli, ale neplatili

MOST - Podvodné jednání sázkařů šetří policisté; Po lešení se dostal do bytu... 

 Neznámý podvodník sázel přes internet na cizí účet

Mostecká policie upozorňuje na podvodné jednání neznámého pachatele, který zřejmě přes mobil sázel u jedné sázkové společnosti a použil při tom cizí telefonní číslo. K podvodnému jednání došlo tento měsíc. Poškozený obdržel na svůj mobil sms zprávu s kódem sázkové kanceláře. Poté mu náhle volal neznámý muž, který poškozenému sdělil, že při zadání svého telefonního čísla se spletl a použil jeho. Nyní však potřebuje znát zaslaný kód. Poškozený mu vyhověl a za týden znovu obdržel heslo sázkové kanceláře. Opět mu volal zřejmě stejný muž a od poškozeného kód získal. Když však vzápětí přišly tři podobné sms zprávy, tak poškozený zpozorněl a zjišťoval přes operátora, jaký je stav jeho účtu. Byl neobvykle vyšší a proto se poškozený obrátil na policii. Ta bude nyní zjišťovat, jakou škodu neznámý podvodník způsobil a současně bude pátrat i po jeho totožnosti. Policie v souvislosti s tímto případem upozorňuje občany na to, aby byli obezřetní a zdravě nedůvěřiví v takových situacích, zejména v komunikaci s cizími osobami a nikomu nesdělovali žádné osobní údaje, telefonní čísla ani zaslané kódy od sázkových kanceláří, pokud tímto způsobem sami nesázejí. Nedoporučuje ani mobily komukoliv půjčovat.


 

Obvinění sázeli, využili cizí číslo mobilu

Z přečinu podvodu obvinila v těchto dnech mostecká policie dva muže ve věku 21 a 20 let, oba z Mostu. Ti se měli podvodného jednání dopustit tím, že využili po vzájemné dohodě mobilu s paušálním tarifem jiného mladíka pro platby na internetové sázení. Vylákali na něm mobilní telefon, na kterém přijali sms zprávu s heslem pro registraci. Zprávu vymazali a mobil vrátili. Poté za užití získaného hesla bez vědomí a souhlasu poškozeného provedli internetovou registraci do služeb mobilní společnosti, kterou následně využili k m-platbám, kdy provedli platby v různých částkách v celkové výši více jak devět tisíc korun na hráčské konto u sázkové společnosti, kde peníze použili k sázení. Obvinění jsou stíháni na svobodě. Budou-li uznáni vinnými, hrozí jim až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Do bytu se zloděj dostal přes lešení

Neznámý pachatel minulý týden v obci Janov vylezl v podvečerních hodinách na lešení, které je u domu přistavené, a poté se vyšplhal do třetího patra, kde násilím vnikl do bytu. Z něj odcizil finanční hotovost a spotřební elektroniku, vše v celkové hodnotě 30 tisíc korun. Případ krádeže a porušování domovní svobody šetří hamerští policisté a kriminalisté.


 

Lapka z automatu odcizil hotovost

Cizí peníze si přivlastnil zatím neznámý přičinlivec. Ten se na Litvínovsku v jedné herně dostal za použití násilí do výherního automatu a z něj odcizil finanční hotovost vyšší jak 10 tisíc korun. Případem přečinu krádeže vloupáním se zabývají policisté obvodního oddělení v Hamru, kteří okolnosti šetří a po pachateli pátrají.


 

Zloděj z vozu během několika minut odcizil peníze a mobil

O peníze, mobilní telefon a osobní doklady přišel jeden motorista z Mostu, majitel osobního vozidla tovární značky Ford. Ve dvoře u bloku 90 minulý týden v pozdně nočních hodinách zloděj do zaparkovaného auta vnikl násilím a následně uvedené věci za vozu odcizil. Stačilo mu k tomu asi deset minut. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 7 000 korun a krádež ohlásil policistům z mosteckého obvodního oddělení.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. června 2012

vytisknout  e-mailem