Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sběrač hrachu

LITOMĚŘICE – Sklízel v noci; Skrýš odhalil; Snadná kořist 

V červnu uplynulého roku jsme přijali oznámení o krádeži hrachu z polností nedaleko obce Polepy. Tehdy neznámý pachatel navštívil soukromé pole zřejmě v nočních hodinách a bez pomoci techniky sklidil vice jak 1 tunu hrachových lusků v hodnotě 30 tisíc korun. Při neodborné sklizni došlo k poničení zhruba stejného množství rostlin hrachu. Majitel pozemku vyčíslil škodu na více než 60 tisíc korun. Na základě operativního šetření se podařilo sběrače hrachu vypátrat. Byl jím 36letý muž z Litoměřicka, kterému v uplynulém týdnu policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. V případě soudem uznané viny mu hrozí až dvouleté vězení.

Skrýš odhalil

Klíče od dílny a garáže ukryté poblíž uzamčených dveří nalezl v uplynulém týdnu neznámý pachatel na Třebívlicku. Po odemčení obou objektů si odnesl elektrické nářadí za více než 19 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 

Snadná kořist
 

Nedostatečně zajištěným oknem vnikl během víkendu neznámý pachatel do rodinného domu na Úštěcku. Dům prohledal a odnesl si šperky, nářadí, oblečení a další cennosti v hodnotě přesahující 100 tisíc korun. Při krádeži vznikla také škoda na zařízení domu ve výši 13 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody po neznámém pachateli pátrají litoměřičtí policisté.
 

Litoměřice, 3. 2. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem