Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sběrač kovů půjde opět před soud

LIBEREC - Policisté ho zadrželi na základě zajištěných stop . . . 

Policistům se v těchto dnech podařilo zjistit pachatele, který se specializoval na krádeže barevných kovů.

Vše začalo prvním srpnem tohoto roku, kdy se neznámý pachatel vloupal do firmy Aliaz - ocelové kontstrukce. Byl ovšem vyrušen a utekl bez toho, aniž by cokoliv odcizil. Toto oznámené vloupání bylo pro policisty velmi zásadní při zjišťování pachatele. Uvnitř objektu zanechal několik stop, které kriminalistický technik zajistil  a zaslal na kriminalistickou expertízu.

V těchto dnech policisté obdrželi vyhodnocené stopy, které ukázaly na 27letého recidivistu z Liberecka. K danému vloupání podal vysvětlení a potvrdil, že se do objektu vloupal. Krom toho se ale policistům podařilo prokázat, že se muž dopustil ještě i dalších skutků. A to krádeže tří a patnácti metrů měděných okapových svodů z rodinných domů v ulici Pod Ještědem a dále pak odcizení zhruba čtyřiceti metrů měděných okapů z objektu v ulici Masarykova,

Veškeré kradené okapy vždy roztříhal a prodal ve sběrných surovinách. Škoda, kterou způsobil, byla vyčíslena na bezmála dvacet jedna tisíc korun. V současné době již 27letý muž čelí obvinění z přečinu krádeže, za což může být odsouzen až na tři roky. Obviněný muž si takto počínal i přesto, že byl v roce 2011 podmíněně odsouzen na dvanáct měsíců se zkušební dobou do roku 2015, a navíc si neodpykal ještě další trest, který mu vyměřil soud v červnu letošního roku, a to vykonání obecně prospěšných prací.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
7. 11. 2012

vytisknout  e-mailem