Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sběrači železa dopadeni

LITOMĚŘICE – Kradli na zahradách; Oknem do domu; Odnesl ovce i kozy 

V pátek si převzali obvinění z rukou litoměřických kriminalistů dva muži z Ústecka ve věku 29 a 33let, kteří byli předchozího dne přistiženi při krádeži železa v chatové oblasti u Litoměřic. Do oploceného objektu zahrady vnikli násilným způsobem a posbírali vše, co bylo ze železa. Dále se za pomoci nalezeného páčidla pokoušeli vniknout dveřmi do jedné z chat, což se jim naštěstí nepodařilo. Výše škody není konečná a je předběžně stanovena na několik tisíc korun. Za své jednání byli oba obviněni z trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Starší z obviněných mužů je navíc obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť k přepravě odcizených věcí používal a řídil vozidlo až má uložen zákaz řízení motorových vozidel.
 

Oknem do domu
O víkendu se vloupal neznámý pachatel do stavby rodinného domu v Litoměřicích. Do budovy vnikl po překonání pootevřeného okna na tzv. ventilaci a odcizil elektrické a ruční nářadí za 27 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a po pachateli pátrají.
 

Odnesl ovce i kozy
Z oploceného pozemku u obce Libotenice odcizil neznámý pachatel o víkendu ovce a kozy. Plot zůstal nepoškozen a pachatel zřejmě musel čtyři zvířata přenést přes 150 centimetrový plot. Majitel hospodářských zvířat předběžně vyčíslil škodu na 6 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Bohatá kořist
Během víkendu se vloupal neznámý pachatel do vozidla zaparkovaného před litoměřickým plaveckým bazénem. Zřejmě ho zlákala zavazadla ve vozidle. Po rozbití skleněné výplně okna si z vozidla odnesl příruční zavazadla a ošacení v hodnotě 25 tisíc korun. Po neznámém pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.
 

14. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem