Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sběratel starožitností obětí loupeže

Dvojici lupičů dopadli strážníci a policisté v rekordním čase. 

V úterý krátce před 13. hodinou přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o loupežném přepadení v rodinném domě v Dolních Počernicích. Dvojice lupičů do domu vnikla oknem v přízemí a začala prohledávat dům. Asi po hodině vyrušil lupiče 86letý majitel domu, který byl vášnivý sběratel starožitností. Bezmocného muže násilníci povalili na zem, svázali ho kabelem a přes ústa mu dali šálu. Pak pokračovali v prohledávání domu a po dvou hodinách se jim podařilo odcizit 20 kusů stříbrných mincí, dvoje starožitné housle, kord a další starožitnosti v celkové hodnotě cca 80 tisíc korun.
 
Svázanému se posléze podařilo z pout vysvobodit a přivolat pomoc. Psychicky otřesený a poraněný muž skončil v péči lékařů. Zalarmovaní strážníci a policisté na základě popisu zadrželi nedaleko jednoho z podezřelých i s částí lupu. Pětadvacetiletého muže si vzápětí převzali kriminalisté z třetí pražské části. Vyhodnocením stop, důkazů a dalších informací byli detektivové brzy na stopě druhého násilníka.
 
Osmadvacetiletého lupiče kriminalisté zadrželi krátce před 21. hodinou na zastávce MHD v ulici Černokostelecká v Praze 10. Muž se aktivně bránil a zaútočil na jednoho z policistů pěstí, detektivové tak museli útočníka zpacifikovat s využitím donucovacích prostředků. Nakonec skončil na ošetření jak zraněný kriminalista, tak i samotný násilník.
 
V průběhu dnešního dne kriminalisté prováděli další úkony trestního řízení, zajistili zbylou část lupu v jedné ze zastaváren na Praze 2 a následně oběma podezřelým sdělili obvinění z trestných činů loupež a porušování domovní svobody. V případě odsouzení hrozí pachatelům trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci 001

Zajištěné věci 001 

Detailní náhled

Zajištěné věci 005

Zajištěné věci 005 

Detailní náhled

Zajištěné věci 006

Zajištěné věci 006 

Detailní náhled

Zajištěné věci 009

Zajištěné věci 009 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem