Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sbíral železo

LITOMĚŘICE – Hrozí mu až tříleté vězení; Do domu pro kola; Ze zahrady zmizela soška 

V rukou policistů skončil 24letý sběrač železa z Lovosicka bezprostředně po jedné z krádeží. Ukázalo se, že tento muž má na svědomí více případů majetkové trestné činnosti. Škoda je vyčíslena na více jak 25 tisíc korun a není konečná. Kromě toho, že opakovaně navštěvoval prostory vlakových nádraží, kde zcizoval různé kovové součásti, má na svědomí také vloupání do dvou domů na Lovosicku. Z obytných domů si odnášel elektrické kabely, železná kamna, elektrický bojler a další kovové předměty, které následně zpeněžil ve sběrně druhotných surovin. Nezákonného jednání se dopustil i přes to, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Podle trestního zákoníku mu nyní hrozí až tříleté vezení.
 

Do domu pro kola
Ze suterénu jednoho z litoměřických domů zmizela na sklonku uplynulého týdne tři jízdní kola. Neznámý lapka vnikl pravděpodobně nezajištěnými dveřmi do obytného domu a volně odložená horská jízdní kola si odnesl. Poškozený vyčíslil škodu na více jak 10 tisíc korun, policisté případ prošetřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených bicyklech pátrají.
 

Ze zahrady zmizela soška
Neznámý pachatel po překonání oplocení odcizil sošku ze zahrady rodinného domu v Litoměřicích. Ke krádeži došlo z pondělí na úterý zřejmě v nočních hodinách. Hodnotu odcizeného sousoší chlapce a dívky pod deštníkem, které zdobilo zahradu od počátku tohoto století, vyčíslil majitel objektu na 20 tisíc korun. Policisté po pachateli i odcizené sošce pátrají. Ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.
 

1. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem