Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Schoval se policistům pod auto

BRNO: Zdrogovaný řidič se snažil před hlídkou utéct, ale marně. 

Hru na honěnou s Královopolskou hlídkou  si v těchto dnech chtěl zřejmě zahrát třicetiletý muž. Vše začalo v nočních hodinách v Králově Poli, kdy hlídka provádějící dohled nad veřejným pořádkem zaregistrovala protijedoucí vozidlo, které mělo špatně viditelné přední osvětlení.

Policisté se za vozidlem otočili, ovšem řidič odbočil do jednosměrné ulice Malátova. To už hlídka zapnula výstražné znamení s nápisem STOP, ale řidič ujížděl. O kus dál na Rostislavově náměstí muž za volantem zastavil a z auta vyběhl.

Utíkal pryč a na výzvy k zastavení nereagoval. Po chvíli se hlídce ztratil z dohledu, ovšem netrvalo dlouho a muži zákona podezřelého vypátrali schovaného pod jedním ze zaparkovaných vozidel. V jeho blízkosti našli také odhozený nůž tzv. motýlka a injekční stříkačku s bílou krystalickou látkou.

Výtečník skončil v poutech a hlídce se nakonec i doznal, že chtěl uprchnout, protože má udělený zákaz řízení všech motorových vozidel až do září letošního roku a také, že užil před jízdou drogy, což následně prokázal i orientační test na jejich přítomnost.

Mladý muž putoval rovnou do policejní cely. Bude se zodpovídat nejen z dopravních přestupků, ale i z trestných činů a za své jednání si může vysloužit pobyt za mřížemi. 

por. Andrea Cejnková, 13. února 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem