Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Schovával se po krk v řece

Písek – Protivín - Policisté řidiče pronásledovali přes několik obcí, nakonec utekl z vozu a policejní pes muže vypátral schovaného v řece Blanici. 

Protivínští policisté zpozorovali ve středu 19. června po půl jedenácté večer u místní čerpací stanice podezřelé vozidlo značky Audi. Věděli, že vůz patří muži, který má vysloven zákaz řízení za dřívější prohřešky. Vyjeli proto automobil a jeho osádku zkontrolovat. Řidič Audi však začal před hlídkou ujíždět po silnici I/20 směrem na Radčice a pokračoval dál na Strakonicko, odbočil na polní cestu až na louku a dál k poli. Tím jeho zběsilá jízda pouze začínala. U pole se musel otáčet, policejní hlídka se k němu přiblížila a dávala řidiči pokyn k zastavení, on ale opět dupl na plyn a ujížděl nebezpečně dál. Hlídka pronásledovala vůz do obce Lidmovice, kde projel na červenou úsek s jednosměrným provozem z důvodu práce na silnici. Pokračoval na Skočice a dál vysokou rychlostí do Pohorovic a Křtětic. Do pronásledování se zde připojili také vodňanští policisté. Stíhán dvěma policejními vozy vjel na polní cestu a po několika stovkách metrů se dostal až k řece Blanici, dál nemohl pokračovat. Vyskočil z auta a utekl do rákosí. Ve vozidle zůstali dva spolujezdci, muž a žena.

Do noční akce a pátrání po uprchlém řidiči se zapojili také policisté z Radomyšle a policejní psovod se služebním psem, dokonce zprvu trochu vyděšený myslivec, který zde byl na čekané. Připojil se a policistům pomáhal.

Policejní psovod byl po chvíli úspěšný, jeho pes muže vypátral, jak se schovává po krk potopený v řece. Pes řidiče „vyštěkal“, policisté zabahněného muže zadrželi a skončil v policejních poutech. Následovala eskorta na policejní služebnu. Šlo opravdu o muže (1985) se zákazem řízení. K tíži mu bude také to, že se odmítl podrobit zkoušce na alkohol i testu na omamné a psychotropní látky.

Případ dále řeší protivínští policisté.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová

24. června 2024

vytisknout  e-mailem