Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Schovával se pod schodištěm

CHOMUTOVSKO - Policisté podezřelého zadrželi; Skladovala cigarety bez nálepek; Poškodil čtyři auta. 

Před pár dny byla hlídka chomutovských policistů vyslána do ulice Za Zborovskou, kde mělo dojít k vloupání do sklepních kójí. Nájemníci domu slyšeli ve večerních hodinách ze sklepních prostor hluk, šli se tedy dolů podívat. Zjistili, že se někdo do kójí vloupal a že je zřejmě ještě v domě. Podezřelý, který si měl v jedné kóji pobrat 10 lahví vína a více než 40 plechovkových piv a část lupu si nacpat do batohu odcizeného v další kóji, byl skutečně ještě v domě a schovával se pod schodištěm. Přivolaní policisté 29letého muže vzápětí zadrželi i s odcizenými věcmi. Ty byly poté vráceny jejich majitelům.

Recidivista, který si teprve na podzim loňského roku „odseděl“ několikaletý trest za předchozí loupež, by se tak mohl znovu vrátit do vězení. Kvůli vloupačce do sklepů mu totiž policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Hrozí mu až tříleté odnětí svobody.

Skladovala cigarety bez nálepek

Až tři roky za mřížemi nebo zákaz činnosti hrozí 47leté ženě, kterou vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Cizinka, žijící v Chomutově, měla ve své provozovně, kde prodává různé zboží, skladovat v rozporu se zákonem o spotřebních daních 220 balení cigaret bez platné tabákové nálepky. Odhalila to kontrola uskutečněná příslušníky Celní správy ČR, kteří případ předali k řešení policistům. Škoda, kterou měla žena svým jednáním způsobit, byla vyčíslena na 14 tisíc korun.

Poškodil čtyři auta

Březenští policisté v sobotu přijali oznámení o poškození vozidel zaparkovaných u zahrádkářské kolonie v obci Březno u Chomutova. V odpoledních hodinách tam někdo neznámým předmětem poškrábal na různých místech karoserie čtyř osobních aut. Způsobil tak škodu, která byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 25. dubna 2022

vytisknout  e-mailem