Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Schovával se před vězením

Jihočeský kraj – Policisté z cizinecké policie ho odhalili. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Policisté z Oddělení dokladů a specializovaných činností v Českých Budějovicích prováděli v úterý dopoledne pobytovou kontrolu v obchodních centrech a na nádražích v krajském městě. Jedná se o pravidelné a důsledné kontroly zaměřené na nelegální pobyty cizinců a na porušování podmínek pobytu cizinců v České republice, které policisté provádí v civilu.
 
V jednom z obchodních domů zkontrolovali mladého muže (31 let). Při lustraci jeho dokladů pak zjistili, že na něj byl koncem září vydán Okresním soudem v Českých Budějovicích příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Mladý muž totiž řídil osobní automobil, ačkoliv mu byl soudem uložen zákaz řízení. Do výkonu trestu odnětí svobody měl nastoupit koncem srpna a to na dobu deseti měsíců. Toto však neučinil.
 
Ihned, jakmile policisté zjistili, že měl muž nastoupit do vězení, ho omezili na svobodě a zahájili úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  Poté jej dodali do vazební věznice v Českých Budějovicích.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
19. října 2011

vytisknout  e-mailem