Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Se 3 promile usedl za volant

JESENÍK - Hned dvakrát v rozmezí několika hodin zastavili policisté jednoho a toho samého řidiče, který se před jízdou posilnil alkoholem 

V sobotu 13. července před 22. hodinou zastavili jeseničtí policisté v Jeseníku osobní motorové vozidlo zn. VW Passat. Jeho 46letý řidič se mimo jiné podrobil odborné dechové zkoušce. Při prvním měření nadýchal 3,08 promile a při opakovaném nadýchal dokonce 3,13 promile. Řidiči byla zakázána další jízda. Policisté navíc lustrací zjistili, že muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění.

Předešlá událost však řidiče nezastavila a celá situace se de facto opakovala. Policisté o kousek dál v obci Lipová - lázně po 8. hodině v neděli 14. července zastavili vozidlo VW Passat. Jednalo se o toho samého řidiče jako minulý večer. Ten se na výzvu podrobil odbornému měření, při kterém nadýchal nejprve 2,49 promile a následně 2,47 promile.

Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Ivana Skoupilová
15. července 2024

vytisknout  e-mailem