Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Se zákazem řízení absolvoval stovku jízd

LIBEREC - Řidiči firemního vozu se stala osudnou dopravně bezpečnostní akce na Domažlicku. Policisté zjistili, že se zákazem řízení jezdí od konce loňského února, kdy si rozhodnutí převzal a podepsal. 

Až neuvěřitelně dlouho měl štěstí 39letý muž z Liberecka, který byl zaměstnán v jedné z libereckých firem jako dopravce.
Městský úřad ve Frýdlantě mu totiž počátkem května loňského roku uložil sankci spočívající v zákazu řízení motorových vozidel všeho druhu, a to na dobu šestnácti měsíců. Toto rozhodnutí si muž osobně převzal a podepsal koncem června roku 2012. Rozhodnutí ale nijak nerespektoval. Osudná se mu stala dopravně bezpečnostní akce na Domažlicku. Policisté ho zastavili  poblíž bývalého hraničního přechodu Lísková a zjistili, že by neměl za volantem sedět, neboť má již delší dobu vysloven zákaz řízení.

Vzhledem k tomu, že na cesty jej posílala firma se sídlem na Liberecku, byla celá záležitost předána právě tam. Policisté pak museli velice detailně zjišťovat, kolk jízd řidič uskutečnil od doby nabytí právní moci rozhodnutí až do doby, kdy ho v rámci dopravně bezpečnostní akce kontrolovali policisté na Domažlicku. A zjištění bylo skutečně zajímavé. Řidič  "v zákazu" uskutečníl přesně stovku jízd, a to zejména do Polska, Švédska a nejvíce do Německa.

Na základě těchto skutečností a s ohledem na to, že nerespektoval sankci udělenou Městským úřadem ve Frýdlantě, mu vrchní inspektorka dopravního inspektorátu Územního odboru Liberec sdělila ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vzhledem k tomu, že vykonával činnost, která mu byla zakázána, může být potrestán až tříletým trestem odnětí svobody.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
22. 4. 2013

vytisknout  e-mailem