Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Se zbraní loupil v parku

MOST - Policisté ho odhalili a obvinili z loupeže; V pronajatém bytě pěstoval marihuanu. 

Muže v parku oloupil o peníze, v ruce držel zbraň
Policie v Mostě obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupeže 20letého muže z Ústí nad Labem. Ten měl dle šetření mosteckých kriminalistů již v listopadu v pozdně noční době napadnout  a následně okrást muže, kterého neznal. K němu přistoupil v mosteckém parku, měl ho srazit na zem a opakovaně udeřit. V ruce měl držet přesně nezjištěnou střelnou zbraň, pravděpodobně plynovou pistoli a po poškozeném požadoval peníze. Poškozený mu předal finanční hotovost a vydal i svůj mobilní telefon. Ten policisté zajistili. Usnesení o zahájení trestního stíhání si muž převzal ve vazební věznici, kde je nyní pro majetkovou kriminalitu, ze které byl nedávno obviněn.

Zlodějům se hodí cokoliv
Neznámý lapka vnikl v Mostě do volně přístupné budovy a tam v suterénu domu odcizil v přesně nezjištěné době stovky metrů různých kabelů elektroinstalace. Jiný zloděj v obci na Mostecku odnesl u přemostění železniční tratě volně položenou nerez trubku v délce pět metrů. Další nenechavec měl v Litvínově z nadzemního topného rozvodu odcizit desítky metrů potrubí. Neznámý poberta ukradl na okraji Mostu z lampy veřejného osvětlení svítidlo v hodnotě 9 tisíc korun. Celkem zloději způsobili poškozeným firmám a společnostem škody za více než 50 tisíc korun. Případy krádeží se zabývají policisté v Mostě, Litvínově a v Obrnicích.

V pronajatém bytě pěstoval marihuanu
Policie v Mostě obvinila z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 31letého muže z obce na Litvínovsku. Ten měl v pronajatém bytě v Litvínově pěstovat od léta do podzimu rostliny konopí za účelem následného usušení, ačkoliv nemá k jakémukoliv nakládání s rostlinou konopí oprávnění. Policisté zajistili 4 kusy rostliny konopí, které budou podrobeny na odboru kriminalistické techniky odborné expertize. Muž je stíhán na svobodě. Drogu pěstoval údajně pro svoji potřebu.

Most 19. 12. 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem