Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sebevraždy v prvním pololetí

HODONÍNSKO: Počet lidí odcházejících dobrovolně ze světa zůstává stejný. 

Mezi ty méně příjemné policejní úkony zcela jistě patří vyšetřování úmrtí osob. K těmto případům patří i události, kdy se lidé rozhodnou ze světa dobrovolně odejít a spáchají sebevraždu. I taková je policejní práce a není vždy jednoduché rozlišit, jestli  se skutečně jedná o sebevraždu. Je nutné vyloučit cizí zavinění, účast jiné osoby nebo nešťastnou náhodu. Jen za první pololetí letošního roku takových případů policisté na Hodonínsku vyšetřovali devatenáct, což je o jeden případ méně než v roce předchozím. 

  2011 2010 2009 2008
Počet sebevražd za první pololetí roku 19 20 17 16

Nejčastějším způsobem odchodu ze života jsou případy oběšení, těch bylo 13, následují skoky z výškových budov - 3, utonutí - 2, skok pod vlak - 1. Důvody proč lidé sebevraždy páchají bývají různorodé. Kromě psychických nemocí to jsou finanční problémy, ale třeba také partnerské neshody. Nejčastěji lidé těmito způsoby umírají na Hodonínsku - 10 případů, Kyjovsko 5  a Veselsko 4.

Zatím posledním případem v našem regionu je sebevražda, která se stala v úterý ve Veselí nad Moravou. Sebevraždu tam spáchal muž, který po sobě zanechal dopis na rozloučenou.

nprap. Petr Zámečník, 20. 7. 2011

vytisknout  e-mailem