Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sebevražedný víkend v Táboře i Budějovicích

Jihočeský kraj - Policisté zasahovali u několika sebevražd, jedna měla tragické následky.  

Tento víkend přinesl policistům a záchranářům činy vedoucí ke zmaření lidských životů. Nejprve vyjeli táborští policisté, a to v sobotu po poledni na podivné oznámení o plačícím, zabláceném a nahém muži na ostrůvku v Jordánu. Policisté společně s hasiči pomohli posádce záchranné služby přes plovárnu ke zjevně zmatenému muži. Osmnáctiletého mladíka z Prahy, který se pravděpodobně pokusil v rybníce spáchat sebevraždu, vzali do své péče lékaři. Policisté se pak postarali o vyrozumění rodičů o celé závažné události.


Sebevražda železnice.jpg
V sobotu pět minut po desáté večer vyjeli policisté z Českých Budějovic na závažnou nehodu na železnici a to konkrétně k železničnímu mostu přes řeku Malši. Podle prvotních informací se měl v kolejišti nacházet člověk. Na místo vyjela také drážní inspekce. Na místě policisté zjistili, že vlak vezoucí zhruba tři desítky cestujících z Kájova do Českých Budějovic, kterým se naštěstí nic nestalo, přejel člověka, který ležel na kolejích, přímo na zmiňovaném železničním mostě. Policisté při vyšetřování této tragické nehody zjistili, že si na koleje, před přijíždějící vlak lehla bezmála osmdesátiletá žena, pravděpodobně s úmyslem spáchat sebevraždu. Střet s vlakem nepřežila. Akce byla na místě ukončena kolem jedné hodiny ráno.


Souběžně s touto tragédií vyjeli šest minut po desáté večer, policisté z Tábora na Švehlův most. Oznamovatel uváděl, že na mostě míjel muže, o kterém si myslí, že zde chce spáchat sebevraždu. Policejní hlídka zastihla sebevraha na kraji mostu a jeho úmysl ukončit život byl zřejmý. Policisté si na místo přivolali své kolegy profesionální vyjednavače a také uzavřeli most pro dopravu. Při vyjednávání s mužem využili policisté por. Směták a por. Kulveit i přítomnost kamaráda sebevraha. V okamžiku, kdy rozptýlili pozornost sebevraha, nabídli cigaretu a pak muže rychle strhli z okraje zpět na mostní konstrukci. Také tohoto muže předali policisté do péče lékařů.


Skóre sebevražedného víkendu tak dopadlo ve prospěch života, oba zachránění muži dostanou novou šanci.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

22. června 2014

vytisknout  e-mailem