Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sebral i uhlák

LITOMĚŘICE – Lup nalezen ve sběrně; Pro okap přes zahradu; Bral dřevo i nářadí 

Roudničtí policisté vypátrali mladíka, který zhruba před měsícem vnikl za použití násilí na pozemek domu v Roudnici nad Labem. 19letý mladík z Roudnicka po překonání zajištění branky na soukromém pozemku sbíral vše, co bylo z kovu. Nepohrdnul ani uhlákem od kamen na tuhá paliva. Odcizené kovové předměty policisté zajistili ve sběrně druhotných surovin a předali zpět majiteli. Na základě zjištěných informací policisté mladému muži v úterý sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a přečinu porušování domovní svobody. Podle trestního zákoníku může být dotyčný potrestán odnětím svobody v délce trvání od 6 měsíců až do tří let.
 

Pro okap přes zahradu
Při jarní návštěvě rekreačního objektu ve Štětí zjistil jeho majitel, že zde přes zimu byl nezvaný host. Neznámý pachatel prostříhal pletivové oplocení v zadní části zahrady a ze střechy zahradního altánu demontoval měděný okap. Škoda je vyčíslena na více jak 2 tisíce korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.
 

Bral dřevo i nářadí
V pátek navštívil neznámý pachatel rekreační chaty u obce Roudníček. Nezjištěným způsobem vnikl na pozemek u chaty, kde odcizil složené palivové dřevo a poté urazil zámek u kolny, odkud ukořistil kolébkovou pilu, zahradní čerpadlo, jízdní kola a další nářadí. Po rozpletení drátěného oplocení vnikl ještě na pozemek sousední chaty, odkud také odcizil volně ložené palivové dříví. Celková škoda je vyčíslena na více jak 50 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže může neznámého pachatele postihnout v případě dopadení až pětileté vězení.
 

Auto není trezor
Kabelka ve vozidle zřejmě zaujala neznámého pachatele, který neváhal použít násilí, aby jí získal. Ke krádeži došlo v pondělí v odpoledních hodinách před roudnickým nákupním centrem. Poškozený se vzdálil na necelou půlhodinu od zaparkovaného vozidla a jeho neopatrnost ho vyšla na více jak 11 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Obdobný případ vyšetřují policisté v Úštěku. V úterý v úštěcké ulici Vilová čtvrť vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla značky Fiat. V pravé poledne se nezdráhal rozbít skleněnou výplň okénka vozidla a ze sedadla uvnitř odcizit kabelku. V kabelce se nacházela peněženka s osobními doklady, finanční hotovostí, mobilní telefon, klíče a osobní věci poškozené. Celková škoda převyšuje devět tisíc korun. Policisté po neznámém pachateli i odcizených věcech pátrají.
 

6. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem