Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sebral nářadí a poškodil auto

CHOMUTOV - Zimních zahrad se nedočkali, Dvěma se neubránil..... 

Sebral nářadí a poškodil auto
Chomutovští kriminalisté obvinili z trestných činů 18letého místního mladíka. V říjnu loňského roku vnikl na pozemek rodinného domu v ulici M. Gorkého. Dostal se do garáže, tam poškodil lak u zaparkovaného automobilu a dále odcizil vrtačky, stříkací pistoli, kabely a další věci. Stihl ještě poškodit hliníková vrata garáže, čímž se celková škoda vyšplhala na 17500 korun. Kromě obvinění z krádeže si muž převzal i obvinění z poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Sliboval zimní zahrady, závazky nesplnil
Chomutovští kriminalisté obvinili z podvodu 46letého muže z Plzně. Prostřednictvím inzerátů na internetu nabízel dodání a montáž zimních zahrad. Pak postupoval podle stejného scénáře. Od případných zájemců převzal zálohu na dodání díla. Dodal však pouze část zařízení nebo materiálu a ostatní peníze si nechal. Takto postupoval od prosince roku 2012 až do března 2013. Poškozených bylo po celé České republice sedm a škoda se vyšplhala na 405 tisíc korun. Za podvodné jednání hrozí obviněnému v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody. 
 
Dvěma se neubránil
Kriminalisté v Kadani vyšetřují napadení, které se stalo na konci loňského roku v Žatecké ulici. 30. prosince došlo v místním baru k slovní rozepři mezi poškozeným a dvěma muži věku 20 a 31 let. Hádka pokračovala i na ulici, kde konflikt vyústil ve fyzické napadení. Zranění, která muž utrpěl, si vyžádala ošetření u lékaře a nastala i pracovní neschopnost.  Doba léčení byla odhadnuta na cca 2 měsíce. Oba násilníci si převzali obvinění z výtržnictví a ublížení na zdraví. Incident nadále vyšetřuje policie.
 
Peníze k rýži nepatří
Jirkovští policisté vyšetřovali od září loňského roku nahlášenou krádež v bytě. Žena z Krušnohorské ulice uvedla, že jí kdosi odcizil z bytu v nestřeženém okamžiku hotovost ve výši 9 tisíc korun, kterou měla ukrytou v dóze na rýži. Do prosince se nepodařilo pachatele krádež zjistit. Tehdy však poškozená přišla znovu a při výpovědi uvedla, že během úklidu kuchyňské linky našla uvedenou hotovost ukrytou ovšem na jiném místě, než původně předpokládala. Vyšetřování krádeže proto policisté mohli ukončit.
 
Už jsou oba obviněni
V dubnu loňského roku došlo k vniknutí do firmy na Spořické ulici. Kdosi tehdy překonal oplocení a z pozemku odcizil kabely v hodnotě 8 tisíc korun. Obvinění z uvedené krádeže si převzal 30letý muž, za jeho 35letým společníkem putovalo obvinění do vězení, kde se v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti. Vyšetřování nadále provádí chomutovští kriminalisté.
 
Počítač zmizel
Policisté z Kadaně pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v prodejně na místním náměstí odcizil počítač. V době, kdy se prodavačka věnovala jinému zákazníkovi, sebral kdosi vystavený notebook a externí disk v hodnotě 11 tisíc korun a z místa zmizel. Skutek je vyšetřován jako krádež.
 
Bez kabátu
Bez kabátu v hodnotě 2 tisíce korun, odešla včera domů žákyně chomutovské základní školy. Zloděj překonal uzamčení šatních skříněk a oblečení dívky sebral.
Po pachateli krádeže pátrají hlídky chomutovských policistů.
   
31. ledna 2014
nprap. Marie Pivková   
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem