Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sebral telefon

CHOMUTOV - Úspěšné pátrání, Vandal na parkovišti.... 

Sebral telefon
Obvinění z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si převzal 26letý obyvatel okresního města. Muž při návštěvě baru v Nerudově ulici využil příležitosti a na baru sebral volně odložený mobilní telefon a platební kartu poškozené. Žena vyčíslila škodu na 4 tisíce korun. Pachatel byl po nebytných úkonech propuštěn na svobodu, vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Úspěšné pátrání
Šťastně skončilo pátrání po 27letém muži z Chomutova. Jeho matka oznámila, že muž odešel z domu se svou přítelkyní, ale má o něj obavy neboť se jedná o osobu zbavenou způsobilosti k právním úkonům. Jelikož muž o sobě nedal žádnou zprávu, obrátila se na policii. Vyhlášené pátrání bylo úspěšné, pohřešovaný se sám přihlásil na obvodní oddělení Kryry. Policisté z tohoto útvaru zajistili následný převoz na OOP Jirkov. Tam si hledaného převzala jeho opatrovnice. Jako důvod odchodu z domova muž uvedl neshody s matkou ohledně jeho přítelkyně.
 
Vandal na parkovišti
Jirkovští policisté zahájili vyšetřování trestného činu poškození cizí věci. Na parkovišti u domu v Žižkově ulici totiž neznámý vandal poškodil dvě zaparkovaná vozidla. Lak na autě VW Golf poškrábal neznámý předmětem a stejně se zachoval i u druhého vozidla VW Polo. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na 42 tisíc korun.
 
Napomenutí nestačilo
Z ohrožování výchovy dítěte je podezřelá 56letá žena z Klášterce nad Ohří. Nedbá totiž na řádný vývoj své dcery tím, že nedohlíží, aby řádně a pravidelně chodila do školy. Od prosince loňského roku má dcera velký počet neomluvené absence. Jednání nezodpovědné matky řešil již v minulosti Okresní soud Chomutov, odkud odcházela s napomenutím. V případě odsouzení hrozí pachatelce až dvouletý pobyt ve vězení. 
 
 Dvě krádeže
22letý obyvatel z Radonic si převzal obvinění z krádeže. Během krátké doby spáchal mladík hned dvě krádeže. Ze zahrady v Oslovicích sebral na začátku listopadu motorovou pilu, kterou obratem ruky prodal v Kadani neznámé osobě. Majitel vyčíslil škodu na 2800 korun. Druhou krádež spáchal o několik dní dříve. Na parkovišti před budovou školky v Radonicích vnikl do zaparkovaného vozidla a sebral dětský batoh. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 1700 korun. Obdobného jednání se dopustil i v nedávné minulosti. Vyšetřování nedále pokračuje.
 
Odemčené auto
Peněženka s hotovostí zmizela z auta na parkovišti před marketem v Kadani. Majitelka odložila peněženku na palubní desku, auto řádně neuzamkla a z místa odešla. Přišla nejen o hotovost ve výši 7 tisíc korun, ale i osobní doklady a platební karty. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
13. listopadu 2012 
nprap. Marie Pivková 
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem