Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sebrala tržbu z pokladny

CHOMUTOV - V kase chyběla hotovost, Cigarety a čokoláda, Nezvaný host... 

Sebrala tržbu z pokladny
Jirkovští policisté vyšetřují jednání 33leté ženy z Výsluní. V prodejně ve městě, kde pracovala jako prodavačka, využila nepřítomnosti dalšího zaměstnance a z neuzamčené pokladny sebrala hotovost ve výši 7500 korun. Za krádež jí hrozí v případě odsouzení až dvouleté vězení.

Cigarety a čokoláda
Policisté v Kadani obvinili z krádeže a poškození cizí věci teprve 18letého mladíka z Radonic. V ulici Kpt. Jaroše dlažební kostkou rozbil skleněnou výplň dveří do prodejny a vnikl dovnitř. Sebral téměř 200 kusů krabiček cigaret různých značek a kromě toho nezjištěné množství čokolád. Krádeží vznikla škoda za necelých 17500 korun, oprava poškozených dveří pak bude stát dalších nejméně 7 tisíc korun. Jak policisté posléze zjistili, za obdobné jednání byl mladý muž v nedávné minulosti již odsouzen, před chomutovským soudem stál v únoru letošního roku. Zadržený skončil v policejní cele a na státní zastupitelství bude padán podnět ke vzetí do vazby.

Nezvaný host
Na sídlišti Písečná v Chomutově vnikl neznámý zloděj do bytu poškozeného. Ten při výpovědi uvedl, že mu zmizel nejen tablet a set top box, ale i balíček kávy a tři litry stolního rostlinného oleje. Škodu vyčíslil na necelé tři tisíce korun. Pro případného pachatele mají chomutovští policisté připraveno obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

Přiznal vodku
Hlídka dopravních policistů kontrolovala ve Vinohradské ulici projíždějící vozidlo Peugeot 307. Za volantem seděl 64letý muž z okresního města. Provedené dechová zkouška byla tentokrát pozitivní, přístroj ukázal 2,53 a 2,48 promile. Kontrolovaný s výsledkem zkoušky souhlasil, přiznal, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Konkrétně uvedl, že vypil vodku. Na místě musel svoji jízdu ukončit a přišel o řidičské oprávnění.

Ani podruhé to nevyšlo
Na konci dubna letošního roku jsme informovali o jednání 61letého muže z okresního města. Tehdy rozbil skleněnou výplň výlohy u prodejny v Ruské ulici a snažil se dostat dovnitř. Přiznal, že si šel pro cigarety. Tehdy byl zadržen strážníky. Své jednání nyní muž zopakoval znovu. Včera nad ránem opět poškodil vstupní dveře do prodejny, tentokrát na Palacké ulici. Na místě sebral různé druhy cigaret za téměř 9 tisíc korun. Odejít se mu však nepodařilo. Na místě se objevili policisté a byl zadržen. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na 10 tisíc korun. Chomutovští policisté muži sdělili podezření z krádeže a poškození cizí věci.

Dával i prodával
Kriminalisté v Kadani obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy 25letého místního obyvatele. Na parkovišti před místním marketem totiž prodával a někdy i zdarma předával náhodným zájemcům zakázanou látku metamfetamin – pervitin. Tuto svoji činnost prováděl nejméně od prosince loňského roku. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje. Za uvedené jednání může dostat peněžitý trest nebo skočit až na pět let ve vězení.


12. května 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem