Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sebrali mu z krku 45 tisíc

Novojičínští policisté prověřují víkendovou událost krádeže zlatých šperků. 

Dva zlaté řetízky za 45tisíc korun měl odcizit doposud neznámý pachatel 36letému muži v jednom z barů na Novojičínsku. Podle poškozeného mu je zloděj strhl z krku v neděli kolem páté hodiny ranní ve chvíli, kdy usnul na chodbě u vstupu na toalety.  Dva řetízky z 18 a 14 karátového zlata v délce 64 a 40 centimetrů si poškozený cení na částku 45 tisíc korun.


Sebevraždy na Novojičínsku

Do konce měsíce listopadu letošního roku evidujeme 20 případů sebevražd. Z toho 19 mužů a jedné ženy. Do 30let to byli tři lidé, do 40let dva a nad 50let pak čtrnáct osob.  Pro porovnání v celém předešlém roce 2010 si svůj život vzalo 26 osob a v roce 2009 celkem 37.

Nejčastěji pro svou smrt volili způsob oběšením. Častými příčinami jsou důvody jak rodinné, pracovní tak i psychické problémy.


Upozornění

Zvýšený počet krádeží věcí z automobilů

Od začátku měsíce prosince prověřujeme zvýšený počet krádeží věcí z automobilů. K samotným krádežím dochází na území celého Novojičínska. Pachatelé se vloupávají do vozidel různými způsoby a odnášejí si z nich cenné věci. Ke krádežím dochází v průběhu celého dne.
Včerejší noci 6. 12. 2012 ve Studénce odcizil pachatel autorádio ze zaparkovaného auta. Jiný případ se udál krátce po sedmé hodině ranní v obci Libhošť, ze zaparkovaného vozidla odcizil pachatel dámskou kabelku, a po poledni vedle přečerpávací stanice kanalizace ve Starém Jičíně odcizil notebook s finanční hotovostí a firemními doklady. Ve všech případech vnikl pachatel do vozidla rozbitím oken dveří.


Tiskový servis ze dne 7.12.2011

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem