Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seděl v autě a nechtěl ven

MOST - Majitel musel zloděje ze svého mercedesu doslova vytáhnout; Kvůli brýlím vykradl auto. 

 Okresní soud vzal do vazby 28letého muže z Mostu. Ten byl obviněn z trestného činu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Muž se měl v únoru vloupat v dopoledních hodinách v Mostě do auta značky Mercedes. Dovnitř vnikl násilím a odcizil mobilní telefon, tašku, klíče a další věci. Majitel vozidla, který byl poblíž ve firmě, slyšel divný zvuk a šel se k autu podívat. Uvnitř seděl neznámý muž a nechtěl vystoupit. Poškozený ho z vozu vytáhl a svedl ho na zem. Takto ho držel až do příjezdu policie. Muž nekradl poprvé. Má bohatý trestní rejstřík. Loni ho policie pětkrát šetřila ve zkráceném řízení a to pro krádeže, a když vyhrožoval zabitím revizorce poté, co byl přistižen bez lístku. Začátkem února byl obviněn ze dvou vloupání. V Litvínově vnikl v domě do místnosti a odcizil dětský kočárek. Ve Velebudicích na ubytovně ukradl v cizím pokoji notebook. V roce 2013 se vrátil z vězení, kde si odpykával trest za loupež.


 

Ukradl sluneční brýle z auta, při vloupání se pořezal

Cizinec ve věku 31 let vnikl za použití násilí v nočních hodinách do zaparkovaného vozidla v jedné mostecké ulici. Přilákaly ho sluneční brýle, které spatřil za sklem. Rozbil sklo a z interiéru vozidla vzal dvoje brýle a panel autorádia. Při vloupání se zranil a nechal na místě stopy krve. Řinčení skla slyšel náhodný svědek a zavolal policii. Ta následně prohlídkou okolí spatřila muže, který začal utíkat. Měl zraněnou ruku a v kapse oděvu měl brýle a panel autorádia. Policisté podezřelému ošetřili ránu a následně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Majitel vozu vyčíslil škodu na 4 000 korun.


 

Pro dívku přiletí vrtulník

Dopravní policie v Mostě řešila ráno před osmou hodinou dopravní nehodu. Stala se v mostecké ulici Vinohradská. Řidička osobního vozidla tovární značky Renault se na vozovce zatím z přesně nezjištěných příčin střetla s nezletilou chodkyní, která přecházela vozovku přes přechod. Ta utrpěla vážné zranění končetiny a bude transportována vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice. Alkohol u řidičky byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotnou škodu policie vyčíslila na částku 10 000 korun. Příčina nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.


 

Zákaz soudu nerespektoval

Policie v Mostě sdělila ve dvou případech podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 46letému muži z Mostecka. Ten má od soudu vydané usnesení o předběžném opatření, kterým mu bylo uloženo nevstupovat do bezprostředního okolí obydlí poškozené ženy a jejích dětí. Zároveň mu bylo uloženo, aby se zdržel setkávání s osobami a aby je nekontaktoval, nesledoval a neobtěžoval. To však muž minulý týden několikrát porušil.


 

Zloději se zaměřili na navigace

Mostecká a litvínovská policie řeší dva případy krádeží věcí z osobních aut. V noci na včerejšek neznámý lapka v ulicích PKH a Mikoláše Alše vnikl do zaparkovaných škodovek a odcizil z nich zabudované navigace. Poškození motoristé krádeže oznámili na obvodních odděleních Policie ČR a hmotné škody vyčíslili na celkovou částku 120 tisíc korun. Případy nyní vyšetřují kriminalisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. února 2014


 


 

vytisknout  e-mailem