Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seděla v cizím autě

MOST - Prý se chtěla jen povozit, v dechu měla přes dvě promile, Hlídky odhalily 110 přestupců, kteří překročili rychlost. 

 Policie o víkendu odhalila 110 řidičů, kteří překročili povolenou rychlost

V pátek a v neděli proběhly na silnicích mosteckého okresu republikové dopravní akce. Obě byly zaměřeny na kontrolu dodržování stanovené rychlosti. Hlídky policistů sledovaly silniční provoz v Mostě, Litvínově, na silnicích I. třídy a v okolních obcích. Během pátku policisté zkontrolovali 83 vozidel a zjistili 64 dopravních přestupků. Šedesát řidičů překročilo stanovenou rychlost. Například v obci Chrámce jeli dva řidiči místo 50 km/h rychlostí 100 km/h. Oba budou řešeni ve správním řízení. Za přestupek jim hrozí sankce od 5 000 do 10 tisíc korun a zákaz činnosti až na 12 měsíců. Jiný řidič šlápl na plyn razantněji na silnici I/13, kde je povolená rychlost 90 km/jh. Policie mu však naměřila na radaru 158. I jemu hrozí stejný trest. V neděli dopravní policie kontrolovala 78 vozidel. Při akci odhalila 73 přestupků v dopravě. Padesát porušení předpisů se týkalo nedodržení povolené rychlosti. U jednoho motoristy byl zjištěn alkohol za volantem, u tří automobilů muži v uniformách našli nevyhovující technický stav.


 

Z domu odnesl dvě kamery

Policisté obvodního oddělení v Litvínově odhalili výtečníka, který měl v červnu odcizit z panelového domu dva kusy snímacích prostorových kamer v hodnotě 5 500 korun. Svým jednání však poškodil celý kamerový systém a tím škodu navýšil na částku 26 000 korun. Krádeže se měl dle policistů dopustit 28letý muž z Litvínova. Do domu nezavítal náhodně, byl tam na návštěvě. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelý byl již v minulosti za krádež odsouzen.


 

Slečna na Matyldě zapomněla batoh, po návratu ho nenašla

Mostecká policie šetří oznámení přečinu zatajení věci, kterého se dopustil neznámý pachatel. Ten si přisvojil nálezem batoh s doklady, peněženkou, mobilním telefonem a dalšími věci mladé Mostečanky, která ho zapomněla při odjezdu autem na zídce. I když se na místo záhy vrátila, batoh již nenašla. Dívka vyčíslila škodu na částku 9 000 korun.


 

Řídila cizí vozidlo, ve kterém našla klíčky a navíc pod vlivem alkoholu

Litvínovští policisté o víkendu stavěli řidičku osobního vozidla tovární značky Škoda. Kontrolu chtěli provést z důvodu, že u vozu nebyly namontovány registrační značky. V autě byla 23letá žena. Policisté šetřením zjistili, že automobil není její. Škodovku našla v jedné litvínovské ulici, když si všimla, že uvnitř jsou klíčky. Policisté u ní provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a vyšší než dvě promile. Žena byla zadržena, podrobila se lékařskému vyšetření a skončila v policejní cele. Následující den si převzala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Vozidlo bylo zajištěno a vráceno zpět majiteli. Údajně se chtěla jen svézt.


 

Ze sklepů zmizelo kolo, kočárek i sportovní oděvy

Policie v Mostě přijala oznámení o krádeži dětského kočárku. Neznámý lapka ho odcizil ze sklepa v mostecké ulici J. Skupy. Zloděj do domu vnikl násilím a překonal i uzamčenou sklepní kóji. Z ní odnesl dětský kočárek pro novorozence v hodnotě 3 000 korun. Jiný lapka v ulici Obránců míru ukradl ze zajištěného sklepa hliníkové disky s pneumatikami a sportovní oblečení, vše za 13 000 korun. V Meziboří se neznámý pachatel vloupal v obytném domě do uzamčené místnosti v sklepním prostoru. Po jeho odchodu zmizelo dětské jízdní kolo za sedm tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. července 2015


 

vytisknout  e-mailem