Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Šedesátiletou ženu přepadl za bílého dne

BŘECLAVSKO: Osádka vozidla daleko neujela. Policisté ji dopadli na dálnici.  

Břeclav - Rychlým dopadením pachatelů skončilo přepadení, které se odehrálo včera v dopoledních hodinách v Břeclavi. Poblíž chodníku na ulici Jiráskova, kde procházela šedesátiletá žena, zastavilo osobní vozidlo, z něhož vystoupil muž s nožem v ruce. Přistoupil k ženě a beze slova jí uřezal ucho kabelky. Osobní tašku sebral a rychle nasedl do auta, které řídila další osoba.

Přepadená žena začala křičet a volat o pomoc. Naštěstí opodál prováděli dělníci opravu domu a zaslechli volání. Jeden z nich si všiml vozidla a zaznamenal si část registrační značky. Pak celou událost nahlásil na tísňovou linku a policistům předal podrobné informace k ujíždějícímu autu.
Okamžitě se rozjelo šetření případu a policisté vyhlásili po motorovém vozu Ford Eskort pátrání. Netrvalo dlouho a osádka uvízla v policejní síti. Kolegové z Dálničního oddělení Podivín zahlédli přijíždějící vozidlo, které jelo směrem na Slovenskou republiku. Ihned jej zastavili a dvojici, která autem cestovala, zadrželi.
Jednalo se o 36letého muže a jeho o deset let mladší spolucestující. Jak vyšlo najevo, vraceli se zpět na Slovensko, kde mají oba trvalý pobyt. Ovšem při cestování jim došly finance. Neměli na natankování pohonných hmot, a tak se muž rozhodl opatřit si peníze nekalým způsobem.
Oba skončili na policejní služebně a vyšetřovatelka proti nim zahájila trestní stíhání. Muž je obviněn ze zločinu loupeže (trestní sazba – odnětí svobody až na deset let) a přečinu neoprávněného opatření platebního prostředku. Šestadvacetiletá žena si vyslechla obvinění z přečinu podílnictví a nadržování. Právě ona kabelku vyhodila z vozidla, aby tak umožnila podezřelému uniknout trestnímu stíhání tím, že odstranila věc doličnou.
Policistům k dopadení podezřelé dvojice tentokrát stačila pouhá hodina. K rychlému zásahu bezpochyby dopomohl muž, který okamžitě po spáchání loupeže poskytl policii podrobné informace. Za jeho ochotu a všímavost mu patří velké poděkování.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 9. ledna 2014 
LP BV.mp3
 

vytisknout  e-mailem